ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μποζατζίδης (CMO Novibet): Hyper-growth σε 6 νέες αγορές, Giant Ηeart και πλεονέκτημα πλατφόρμας

Μποζατζίδης (CMO Novibet): Hyper-growth σε 6 νέες αγορές, Giant Ηeart και πλεονέκτημα πλατφόρμας

Τον κ. Χριστόφορο Μποζατζίδη, Chief Marketing Officer της Novibet, συνάντησε το CNN Greece στα κεντρικά γραφεία της Novibet στην Ελλάδα. 

«Το 2023 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Novibet» μάς λέει ο ίδιος στη συνέντευξη που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μαζί του και η αλήθεια είναι πως η εταιρεία μέσα στο 2023 γιγαντώθηκε, γνώρισε τεράστια επιτυχία και ένα πρωτοφανές hyper-growth για τα ελληνικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η Novibet σήμερα έχει παρουσία σε Ελλάδα, Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Μεξικό, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία και Κύπρο, απασχολεί περισσότερους από 850 εργαζομένους και ταυτόχρονα υλοποιεί πληθώρα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Περιηγηθήκαμε στα γραφεία μιας εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ελλάδα, εκεί που ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 32 έτη και μυηθήκαμε στη φιλοσοφία της Novibet.Ποια είναι τα επόμενα βήματα και ποιο το όραμα της εταιρείας;

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη με τον Χριστόφορο Μποζατζίδη, CMO της Novibet:

Κύριε Μποζατζίδη, η Novibet έχει πλέον κατακτήσει ένα σημαντικό milestone στην πορεία της, καθώς σήμερα δραστηριοποιείται σε 10 αγορές. Πείτε μας, τι χαρακτηρίζει την πορεία της έως το σημείο αυτό, αλλά και τι σηματοδοτεί αυτή η κατάκτηση για το πώς συνεχίζει στο εξής;

Το 2023 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Novibet. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο επεκταθήκαμε σε 6 νέες αγορές έχοντας πλέον παρουσία σε τρεις ηπείρους. Το στρατηγικό αυτό πλάνο διεθνούς επέκτασης έρχεται ως επιστέγασμα της αρμονικής συνεργασίας και των καινοτόμων πρακτικών της ομάδας μας, και αντανακλά την αξία της συνεχούς εξέλιξης που διέπει κάθε μας βήμα.

Εντός του 2023, διά μέσου μιας ιδιαίτερα αναπτυξιακής τροχιάς, δημιουργήθηκαν νέες ομάδες, ήρθαν επαγγελματίες με πλούσια εμπειρία και αναγνωρισμένο έργο σε διεθνές επίπεδο και δεν παρεκκλίναμε ποτέ από τη βασική μας αρχή, που δεν είναι άλλη από το να διατηρούμε την εμπειρία ψυχαγωγίας πλήρως εναρμονισμένη με τις ανάγκες του κοινού μας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε παρουσία σε Ελλάδα, Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Μεξικό, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία και Κύπρο. Μάλιστα, πρόσφατα το EGR Global, έγκριτο μέσο που καλύπτει τον κλάδο του online gaming διεθνώς, συμπεριέλαβε τη Novibet στην ετήσια έκθεσή του για τις 50 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.

H Novibet έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής
Ευθύνης, το GIANT HEART, έχοντας στο πλευρό της σπουδαίους αθλητές. Πού εστιάζεται η δράση του προγράμματος και ποια αποτελέσματα έχει έως τώρα;

Κάθε σύγχρονος οργανισμός οφείλει να έχει ενεργό θέση και θετική συμβολή σε καίρια
κοινωνικά ζητήματα, βοηθώντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου, πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους και όλες. Θέτοντας αυτή την αρχή ως βασική στρατηγική μας προτεραιότητα, στη Novibet δημιουργήσαμε το 2021 το Giant Heart, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής προσφοράς, το οποίο αποσκοπεί στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με σημαντικό θετικό αντίκτυπο.

Στο πλευρό μας σε αυτή την προσπάθεια έχουμε κορυφαίους Έλληνες αθλητές ως
πρεσβευτές του προγράμματος Giant Heart: Τον Κώστα Τσιμίκα, τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τρεις αθλητές ευρείας αποδοχής που ο καθένας με το ήθος και το προσωπικό του παράδειγμα αναδεικνύουν τις αξίες της κοινωνικής ευαισθησίας και της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Η δράση του προγράμματος Giant Heart εστιάζει σε 3 πυλώνες ενεργειών: Στην προώθηση της αξίας του αθλητισμού με έμφαση στη νέα γενιά, στη στήριξη οργανισμών με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο αλλά και συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη λόγω φυσικών καταστροφών, όπως και στην προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μέχρι σήμερα, μέσω του Giant Heart έχουμε υλοποιήσει έργο σε διάφορες περιοχές της
χώρας, ανακαινίζοντας 13 γήπεδα γειτονιάς ώστε περισσότεροι νέοι και νέες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε στηρίξει το έργο περισσότερων από 10 οργανώσεων που βοηθούν παιδιά και οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρείχαμε βοήθεια σε πληθώρα συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες και έχουμε υλοποιήσει μία σειρά ενεργειών σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, ευαισθητοποιώντας το κοινό στο ζήτημα της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

Ειδικά όσον αφορά στον τομέα της τεχνολογίας, πώς αξιοποιεί η Novibet τις εξελίξεις και την καινοτομία;

Ως εταιρεία που έχει γεννηθεί και αναπτύσσεται online, η διατήρηση και περαιτέρω
ενίσχυση της τεχνολογικής υπεροχής μας αποτελεί βασική προτεραιότητα του οργανισμού. Αυτό που μας διαφοροποιεί στη Novibet είναι η δική μας εσωτερική ιδιόκτητη πλατφόρμα. Πάντα ευθυγραμμισμένοι με τις εξελίξεις, όλες οι τεχνολογίες παράγονται in- house δίνοντάς μας την ευελιξία να αναπτύσσουμε το προϊόν στους επιθυμητούς μας ρυθμούς. Λαμβάνοντας υπ’ όψη το hyper-growth του οργανισμού και το γεγονός ότι η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη σε τρεις ηπείρους με 99.9% uptime, ο ρόλος της τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα κομβικός.

Aξιοποιώντας όλους τους τρόπους παραγωγής λογισμικού, η tech ομάδα μας αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια παράγει νέα features κάνοντας release στην παραγωγή ανά δύο εβδομάδες, διατηρώντας παράλληλα την εμπειρία ψυχαγωγίας των μελών μας το ίδιο συναρπαστική.

Επιπλέον, ως οργανισμός που θέτει στον πυρήνα του την παραγωγή τεχνολογίας αιχμής, δεν στεκόμαστε αποκλειστικά στην παραγωγή τεχνολογικής καινοτομίας, αλλά μεριμνούμε ταυτόχρονα και για τη δημιουργία αξίας για όλη την τεχνολογική κοινότητα της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε ως Innovation Partner τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «WE LEAD», στόχος του οποίου είναι η γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων. Η ομάδα μας παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους συμμετέχοντες των front-end & back-end bootcamps, βοηθώντας τους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της τεχνολογίας.

Σήμερα η Novibet απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Ποια είναι η θέση της εταιρείας ως προς το ανθρώπινο δυναμικό της και ποια είναι η στόχευση;

Ο διεθνής προσανατολισμός της εταιρείας αποτυπώνεται και στην προσέλκυση ταλέντου. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι της Novibet εκπροσωπούν 23 διαφορετικές εθνικότητες διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον έμπνευσης και συνδημιουργίας. Μάλιστα, το ανθρώπινο δυναμικό μας τα τελευταία δύο χρόνια έχει διπλασιαστεί, ξεπερνώντας τους 850 εργαζομένους, με το μεγαλύτερο ποσοστό να βρίσκεται στα γραφεία μας στην Αθήνα και γραφεία σε Ελλάδα, Μάλτα και Βραζιλία. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε πάντα τις συνθήκες εκείνες ώστε οι άνθρωποί μας να μπορούν να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις δυνατότητές τους κατακτώντας κάθε φορά καινούριες κορυφές.

Επίσης, διαχρονικά στη Novibet δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εσωτερικές μετακινήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους μας να εξελίξουν τις δυνατότητές τους και να αναπτυχθούν επαγγελματικά εντός του οργανισμού. Μάλιστα, εντός του 2023 περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι έκαναν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα εντός του οργανισμού.

Το 2024 προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με ένα ακόμη tech hub να ανακοινώνεται
άμεσα.

Ποια είναι τα άμεσα και ποια τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Novibet, τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για το GIANT HEART; Να περιμένουμε νέες εκπλήξεις;

Αν κάτι χαρακτηρίζει την Novibet διαχρονικά είναι το γεγονός ότι πρωτοπορεί, με
αποτέλεσμα να ξεχωρίζει στον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο του online gaming. Το 2023 ήταν μία χρονιά με σημαντικά milestones για την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, με την επέκταση σε 3 ηπείρους, τη μεγάλη επένδυση στον αθλητισμό μέσα από την υποστήριξη 13 ποδοσφαιρικών συλλόγων σε 5 χώρες, τη συνεργασία με κορυφαίους αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς όπως ο Κώστας Τσιμίκας, ο Arturo Vidal και ο Memo Ochoa.

Και αν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά για το 2024 είναι ότι η Novibet πρόκειται να συνεχίσει τη δυναμική πορεία ανάπτυξής της, χτίζοντας πάνω στα γερά θεμέλια που τέθηκαν το 2023.

Ήδη στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς αναμένεται η επέκταση της Novibet σε δύο νέες αγορές, με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω το στρατηγικό πλάνο διεθνούς επέκτασης.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε ήδη ενέργειες με ορίζοντα 6μήνου, θέτοντας τα μεγάλα
αθλητικά γεγονότα του 2024 (Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες) σε πρώτο πλάνο και δίνοντας
έμφαση στο πρωτότυπο και πρωτογενές περιεχόμενο και τις καινοτόμες υπηρεσίες
ψυχαγωγίας που προσφέρουμε.

Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς Giant Heart επίσης θα συνεχίσει εξίσου δυναμικά και το 2024. Προτεραιότητά μας είναι και θα παραμείνει η ενίσχυση του αθλητισμού, η πρόσβαση σε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους όλης της χώρας, με το ποδόσφαιρο να έρχεται στο επίκεντρο των ενεργειών που σχεδιάζουμε. Ταυτόχρονα, το Giant Heart θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες στις οποίες έχουμε παρουσία, διευρύνοντας παράλληλα και το εύρος των ενεργειών με θετικό κοινωνικό πρόσημο που υλοποιεί.

Για το τέλος, μία «απλοϊκή» ερώτηση: Γιατί το κοινό να προτιμήσει τη Novibet για τη διασκέδασή του;

Είμαστε σε άμεση επαφή με τις προτιμήσεις του κοινού μας και καινοτομούμε συνεχώς,
προσφέροντας νέα προϊοντικά χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τις προσδοκίες των μελών μας. Στη Novibet το κοινό θα βρει την κορυφαία εμπειρία διασκέδασης, παίζοντας στο καλύτερο διαδικτυακό καζίνο στην Ελλάδα, αλλά και σε μία πλατφόρμα online στοιχήματος που εμπλουτίζεται συνεχώς με ενισχυμένες αποδόσεις, προσφορές, free-to- play και minigames, καθώς και νέες δυνατότητες που ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες τάσεις του κλάδου.

Στη Novibet όμως πάμε την ψυχαγωγία ένα βήμα παρακάτω. Εκτός από τη συνεχή
αναβάθμιση του προϊόντος μας, επενδύουμε στρατηγικά στη δημιουργία πρωτογενούς ψυχαγωγικού περιεχομένου στα κανάλια μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η κατάκτηση της κορυφής του ελληνικού YouTube καθώς μέσα σε εφτά μόνο μήνες παραγωγής περιεχομένου καταφέραμε να ξεχωρίσουμε στις επιλογές του κοινού ως η κορυφαία επιλογή ψυχαγωγίας μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, και να χτίσουμε την μεγαλύτερη βάση subscribers στο κανάλι μας.

Τέλος, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην κάλυψη των αναγκών των μελών μας σε όλα τα επίπεδα, πέρα από το βασικό μας προϊόν: Η πολυβραβευμένη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι διαθέσιμη για να επιλύσει κάθε ζήτημα, κάθε ημέρα, όλο το 24ωρο.