ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για τη Danone, Χριστούγεννα σημαίνουν ουσιαστικές πράξεις προσφοράς και αγάπης

Για τη Danone, Χριστούγεννα σημαίνουν ουσιαστικές πράξεις προσφοράς και αγάπης

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που όλοι νιώθουμε πως έχουμε απεριόριστη αγάπη να προσφέρουμε, διότι καταλαβαίνουμε πως η μαγεία τους κρύβεται ακριβώς στη δύναμή της.

Έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε πως αλλάζουμε, πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και βαδίζουμε στο δρόμο που χάραξαν εκείνες οι ομάδες ανθρώπων που διαχρονικά μας αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι οι πράξεις αγάπης και προσφοράς σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ποιες είναι οι ομάδες στις οποίες αναφερόμαστε; Είναι εκείνες που κάθε Χριστούγεννα αλλά και όλο τον χρόνο καταθέτουν τις γνώσεις τους και τη διάθεση τους και παρέχουν χαρά, υποστήριξη και ελπίδα σε όλους όσους το χρειάζονται. Είναι αυτές που προτάσσουν την υγεία ανάμεσα στους ανθρώπους με ουσιαστικές δράσεις προσφοράς και αγάπης προς ευάλωτες ομάδες και κυρίως προς τα παιδιά και τους νέους που έχουν ανάγκη. Είναι η Danone.

Πέρα από μία εταιρία που παράγει τρόφιμα που προάγουν την υγεία, είναι μία ομάδα που υποστηρίζει πως η υγεία των ανθρώπων και η υγεία του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Τα Χριστούγεννα αυτά, όπως και κάθε Χριστούγεννα, μας το αποδεικνύει με επισκέψεις στο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» και το Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού- Κ.Α.Σ.Π.

Μία γιορτή με μήνυμα ελπίδας για τις μικρές και μεγάλες μάχες της ζωής

Η πρώτη επίσκεψη των φετινών Χριστουγέννων που πραγματοποίησε η Danone ήταν στο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» και ήταν για μία γιορτή με μήνυμα ελπίδας και μία αφορμή για ιστορίες που δίνουν έμπνευση και επιμονή.

Σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, ο Μάριος Γιαννάκου, life coach, ομιλητής παρακίνησης και αθλητής υπεραποστάσεων, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την προσωπική του εμπειρία σχετικά με την απώλεια βάρους και τον τρόπο που η ενασχόληση του με τον αθλητισμό άλλαξε τη ζωή του. Η ομιλία του άγγιξε τόσο βαθιά τους ακροατές του, δίνοντας τη σειρά της σε ένα ανοιχτό διάλογο με θέμα τη σημασία της στόχευσης και της υπομονής στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής. Τους υπενθύμισε πως οι στιγμές που αμφιβάλλουν για τις δυνάμεις τους είναι οι στιγμές που πρέπει να μην χάνουν την ελπίδα τους, διότι αυτή είναι η κινητήριος δύναμή που θα τους κάνει να κερδίσουν όλες τις μάχες της ζωής.

Ήταν μία ημέρα έμπνευσης για όλους τους συμμετέχοντες, με έντονες συζητήσεις, που τους έδωσαν μία ανάσα ελπίδας και δύναμης και τους έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να παλεύουν για τους στόχους τους, διότι μόνο έτσι μπορούν να τα καταφέρουν.

Μία χριστουγεννιάτικη μέρα γεμάτη χαρά και αισιοδοξία με μία μεγάλη οικογένεια

Η επόμενη χριστουγεννιάτικη επίσκεψη της Danone πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού- Κ.Α.Σ.Π.- και αν μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε με μία σύντομη πρόταση θα λέγαμε πως ήταν μία μέρα γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Αν προσπαθήσουμε να φέρουμε στο μυαλό μας ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, σίγουρα θα σκεφτόμασταν παιχνίδια, χειροτεχνίες και ανταλλαγή δώρων και χριστουγεννιάτικων καρτών με ευχές γεμάτες αγάπη. Αυτά, σε συνδυασμό με τη συνεργασία των παιδιών με την ομάδα της Danone και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος για την πιο πρόσχαρη «αποστολή» της εορταστικής περιόδου, τον στολισμό του δέντρου αλλά και των αιθουσών των μαθητών, ήταν όλα όσα περιλάμβανε η ημέρα της επίσκεψης και συντέλεσαν στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας για όλη την οικογένεια.

Οι χειροτεχνίες και οι χριστουγεννιάτικες κάρτες που δημιούργησαν τα παιδιά ήταν γεμάτες ευχές και αγάπη, ενώ τα δώρα που τους προσέφερε η Danone τα γέμισαν με χαμόγελο. Αυτό είναι και το νόημα το Χριστουγέννων, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και να ζούμε στιγμές χαράς και δημιουργικότητας. Ό, τι ακριβώς έκαναν, δηλαδή, και στο Κ.Α.Σ.Π.

Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι μέσα μας όλες τις μέρες του χρόνου και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε ως πρότυπό μας τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της Danone που προωθούν την εκπαίδευση, την υγεία και την ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη, με μοναδική «ανταμοιβή» της τα χαμόγελα και τα γέλια των νέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ