ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς οι εταιρείες που στηρίζουν την υγεία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Πώς οι εταιρείες που στηρίζουν την υγεία συμβάλλουν στη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Αν υπάρχει κάτι που γίνεται ολοένα και πιο φανερό κάθε χρόνο είναι η σημασία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Ειδικά όταν αφορούν θεσμούς και φορείς που είναι συνυφασμένοι με την ανθρώπινη υγεία.

Η σημασία της υγείας, σωματικής και ψυχικής, έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19, που είχε πολλαπλές επιπτώσεις σε μια σειρά από τομείς. Το γεγονός αποδεικνύει ταυτόχρονα ότι η υγείας μας επηρεάζει και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να μην είναι στατική στον χώρο και τον χρόνο.

Και φυσικά ότι η υγεία δεν αφορά μόνο το άτομο, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Άλλωστε, μπορεί να θεωρείται υγιής κάποιος σε μια κοινωνία που νοσεί; Ή αλλιώς, στο πλαίσιο αυτής της αμφίδρομης σχέσης, είναι καλό να έχουμε στον νου μας πως όταν κάθε άνθρωπος είναι εύρωστος, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, τότε αναβαθμίζεται και η ποιότητα της υγείας ολόκληρης της κοινωνίας.

Η σημασία της στήριξης του έργου των νοσοκομείων από τις επιχειρήσεις

Είναι εμφανές πως πρέπει να δίνεται έμφαση και προσοχή στην εξασφάλιση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, τόσο από κοινωνική όσο και από πολιτική άποψη, καθώς η υγεία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη της κοινωνίας. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο η ύπαρξη και η λειτουργία νοσοκομείων γενικά, αλλά και ο εξοπλισμός τους με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα ώστε να είναι σύγχρονα και να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Σε μία περίοδο κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων, η σημασία της υποστήριξης των νοσοκομείων της χώρας μας στην προσπάθειά τους να προβούν στις απαραίτητες επενδύσεις που αφορούν στον εξοπλισμό τους, είναι ξεχωριστή. Ειδικά μάλιστα, όταν αυτή εκπορεύεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τότε αξίζει επισήμανσης, ποικιλοτρόπως. Πράγματι, σήμερα, υπάρχουν ιδιώτες και επιχειρήσεις που προσφέρουν με όποιους τρόπους μπορούν στην κοινωνία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Η αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς της Διεθνούς Αθλητικής

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που προσφέρει με συνέπεια και προσήλωση στην κοινωνία αποτελεί η Διεθνής Αθλητική Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., στην οποία ανήκει το σήμα της Admiral. Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Διεθνούς Αθλητικής, έδειξε έμπρακτα για ακόμα μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο, τόσο του ίδιου αλλά και της εταιρείας, προβαίνοντας σε δωρεά προς την Α ́ Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο».

Η δωρεά αφορά σε χρηματικό ποσό ύψους 43.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά ενός υπερσύγχρονου φορητού υπερηχοτομογράφου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και τεχνολογιών. Με αυτόν τον τρόπο θα παρέχεται μια σειρά λύσεων σε οποιαδήποτε ανάγκη έχει ένα σύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο όπως το Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο».

Σε συνέχεια της δωρεάς, ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος παρευρέθηκε με την ιδιότητα του επίτιμου καλεσμένου στο 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Καρδιαγγειακές Παθήσεις και Νεφρική Δυσλειτουργία 2024». Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, βραβεύτηκε από τον Καθηγητή, Διευθυντή Α ́ Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» και Αναπληρωτή Πρόεδρο Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνο Τσιούφη, αναγνωρίζοντας τη σημασία της μεγάλης κοινωνικής δωρεάς του κ. Παναγάκου, και συνεπώς της Διεθνούς Αθλητικής.

Τέτοιες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποδεικνύουν με τον πιο δυνατό τρόπο ότι, αποτελώντας δυναμικό τμήμα της κοινωνίας, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας, άρα και της ποιότητας ζωής, των πολιτών. Η προσφορά εταιρειών που λειτουργούν με γνώμονα και το κοινωνικό όφελος, όπως η Διεθνής Αθλητική Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., μας θυμίζει πως μόνο έτσι, ο ευρύτερος στόχος, δηλαδή η ευημερία των πολλών, μπορεί να επιτευχθεί.