ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μια ανεκτίμητης αξίας επένδυση για το παρόν και το μέλλον του παιδιού σας

Μια ανεκτίμητης αξίας επένδυση για το παρόν και το μέλλον του παιδιού σας

Όσοι μεγαλώνουμε παιδιά και θέλουμε να είμαστε «συνοδοιπόροι» τους σε κάθε «ταξίδι» της ζωής τους, γνωρίζουμε καλά πως μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε για το μέλλον τους, είναι η επιλογή του κατάλληλου σχολικού περιβάλλοντος.

Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας, καθώς γνωρίζουμε
πολύ καλά πως το σχολείο είναι όχι μόνο σημαντικό ορόσημο, αλλά και καθοριστικής
σημασίας για το πώς θα εξελιχθεί η ζωή τους.

Το σχολείο αποτελεί τη μετάβαση από την οικογένεια στην κοινωνική ζωή. Γι’ αυτό
χρειάζεται να είμαστε σίγουροι πως έχουμε επενδύσει σε έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό
οργανισμό, που θα βοηθήσει το παιδί μας να περνάει ομαλά από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη, να διαπλάσει τον χαρακτήρα του και να αναγνωρίσει την ομορφιά της μοναδικότητάς του.

Ανεξάρτητα από το αν το παιδί φαίνεται να έχει κάποια κλίση προς τις θετικές ή τις θεωρητικές επιστήμες, προτιμάει τη ρομποτική, το θέατρο ή τη γυμναστική, είναι απαραίτητο η σχολική μονάδα και οι εκπαιδευτικοί να το εμπνέουν να εξετάζει νέα
ενδιαφέροντα, να εξασκεί τα ταλέντα του και να ανακαλύπτει τα ενδιαφέροντά του.

Ένα τέτοιο σύγχρονο σχολείο είναι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση που με σταθερή πορεία, μέσα σε δύο δεκαετίες λειτουργίας, έχει καταφέρει δημιουργήσει ένα πρότυπο περιβάλλον ασφάλειας και δημιουργίας, λαμβάνοντας δεκάδες διακρίσεις και αναδεικνύοντας τα ταλέντα, τις κλίσεις και τις ικανότητες των μαθητών της σε όλα τα πεδία.

Πώς το σχολείο βοηθάει το παιδί να εξελιχθεί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του

Η μάθηση και η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσονται διαρκώς. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε πώς έχουν διαμορφωθεί τα προγράμματα σπουδών για κάθε βαθμίδα, γνωρίζουμε πολύ καλά τι ζητάμε από το σχολείο που πρόκειται να αποτελέσει το «δεύτερο σπίτι» του παιδιού μας. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως το περιβάλλον που θα επιλέξουμε, θα μπορέσει να του εξασφαλίσει μία σφαιρική παιδεία, θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί γνωστικά και συναισθηματικά, ώστε να καταφέρει να ανιχνεύσει και να αναδείξει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του.

Και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση μπορεί να εξασφαλίσει στο παιδί μας όλο τα παραπάνω, δεν είναι μόνο η οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και οι έμπειροι, γεμάτοι όρεξη για δημιουργία, εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό της, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει όλα τα εφόδια και τις εγκαταστάσεις για να προετοιμάσει το παιδί μας για τον κόσμο του αύριο. Από πρότυπα εργαστήρια θετικών επιστημών, τεχνών και STEM με έμφαση στη ρομποτική, εξοπλισμένες αίθουσες χορού, γήπεδα για ομαδικά αθλήματα έως και κολυμβητήριο, θέατρο και εξοπλισμένες κουζίνες.

Και το πιο σημαντικό από όλα; Καλύπτει όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, αντιμετωπίζοντας τον κάθε μαθητή της ως ξεχωριστή και αυτόνομη προσωπικότητα, ώστε να τον βοηθήσει να εξελιχθεί αργότερα σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στον έξω κόσμο.

Πώς ένα σχολείο μπορεί και εμπνέει τους μαθητές του

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται καθημερινά να ανταποκριθούν σε πολλαπλές διαδικασίες στο «ταξίδι» προς τη γνώση τους. Αναπτύσσονται, ξεκινούν να ανακαλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους, το επάγγελμα των ονείρων τους και για αυτό ένα σχολείο πρέπει να τους προσφέρει τις απαραίτητες παροχές, όπως συμβουλευτική υποστήριξη και επαγγελματικό προσανατολισμό, ώστε να τους βοηθήσει.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχουν το κίνητρο να συνεχίζουν και το δεύτερο «ταξίδι» των σχολικών χρόνων, αυτό της ανακάλυψης του εαυτού τους. Αυτό μπορεί να γίνει με διακρίσεις που έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέσα από αυτά που αγαπούν και που στην τελική αποτελούν και τον «καθρέφτη» για το επίπεδο του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου που προσφέρει ένα σχολείο. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι που αποδεικνύει την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, αυτό είναι σίγουρα οι διακρίσεις που έχουν λάβει οι μαθητές της σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς καθώς και σε πρωταθλήματα, debate και συνέδρια στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συνεχόμενες διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και οι οκτώ φορές συμμετοχής στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής. Εξίσου υψηλή θέση, βέβαια, έχουν λάβει οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και στα Education Leaders Awards με διάκριση στην κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα».

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι σήμερα ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που δημιουργεί τους πολίτες του αύριο, προσφέροντάς τους όλα τα εφόδια της γνώσης, της μάθησης, της καλλιέργειας δεξιοτήτων, του ταλέντου. Αποτελεί μία εκπαιδευτική μονάδα που καλλιεργεί ηθικές αξίες και προωθεί την καινοτομία μέσα από τις εγκαταστάσεις της και την κάλυψη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διαμορφώνοντας τελικά, κάθε παιδί ξεχωριστά ως σφαιρικά ανεπτυγμένη προσωπικότητα. Το πρότυπο αυτό σχολείο μπορεί να αποτελέσει μία «αγκαλιά» για το παιδί μας και να διαπλάσει τον χαρακτήρα του, δείχνοντάς του τον δρόμο προς την ανακάλυψη της καλύτερης εκδοχής του εαυτού του.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Τηλ.: 22950 29840

info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr