ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PRODEA Investments: Στο 80% αυξάνει τη συμμετοχή της στην Mediterranean Hospitality Venture

PRODEA Investments: Στο 80% αυξάνει τη συμμετοχή της στην Mediterranean Hospitality Venture

Την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 55% στην Mediterranean Hospitality Venture PLC (MHV*) από τον κυπριακό όμιλο εταιρειών Yoda PLC, ολοκλήρωσε η PRODEA Investments, διαμορφώνοντας πλέον το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στην MHV στο 80%.

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 254 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως επισημαίνεται, η εν λόγω απόκτηση ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Prodea στον ξενοδοχειακό κλάδο, συμβάλλοντας στην σημαντική αύξηση του μεγέθους του χαρτοφυλακίου της σε ακίνητη περιουσία στον τομέα της φιλοξενίας, η αξία του οποίου διαμορφώνεται πλέον στα 660 εκατ. ευρώ περιλαμβάνοντας περίπου 1.800 δωμάτια.

Εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και εξειδίκευση της MHV στον ξενοδοχειακό κλάδο και τις συνέργειες που θα προκύψουν, στις υφιστάμενες και μελλοντικές ξενοδοχειακές μονάδες της, η Prodea φιλοδοξεί να καταστήσει την MHV την κορυφαία εταιρεία φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών στη Νότια Ευρώπη.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Prodea και Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής, κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε: «Οι κλάδοι της φιλοξενίας και του τουρισμού συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ των χωρών της Νότιας Ευρώπης. Η Prodea επενδύει στον τομέα αυτό εδώ και χρόνια και, άμεσα ή έμμεσα, έχει αποκτήσει μια σειρά από ακίνητα-ορόσημα και μεγάλη εμπειρία. Ήρθε η ώρα η παρουσία και εμπειρία μας στον κλάδο να αναβαθμιστεί σε ένα νέο επίπεδο. Δημιουργούμε έναν ηγέτη στον χώρο της φιλοξενίας και προσφέρουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία στους επενδυτές, μέσω της Prodea, μιας εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτόν τον συναρπαστικό και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο».

Ποσοστό 5,22% στην PRODEA Investments αποκτά ο όμιλος Yoda Plc

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για διεύρυνση και διαφοροποίηση της μετοχικής βάσης της εταιρείας, η Prodea ανακοίνωσε ότι, την 24η Ιανουαρίου 2024, η Yoda PLC, επιφανής κυπριακός όμιλος εταιρειών, απέκτησε ποσοστό 5,22% στην Prodea. Αυτή η στρατηγική επένδυση, όπως επισημαίνεται, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που έμπειροι διεθνείς επενδυτές, όπως η Yoda, δείχνουν στις προοπτικές ανάπτυξης της Prodea και στην ομάδα της, η οποία συνδυάζει την εξαιρετική γνώση της τοπικής αγοράς με τη διεθνή τεχνογνωσία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, κ. Άρις Καρυτινός, σημείωσε: «Η επένδυση της Yoda PLC στην Prodea αποτελεί μία ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα, τη στρατηγική και τις ικανότητες όλων των μελών της ομάδας μας. Καλωσορίζουμε την Yoda PLC προσβλέποντας να κεφαλαιοποιήσουμε την εμπειρία και τις δεξιότητες της προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να ενισχύσουμε την θέση μας στην αγορά.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yoda, κ. Alon Bar, δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Prodea και την Invel, είμαστε υπερήφανοι που αναδείξαμε την MHV, τα τελευταία 3 χρόνια, ως μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες φιλοξενίας στη Μεσόγειο και είμαστε βέβαιοι ότι η Prodea διαθέτει τα κατάλληλα εχέγγυα για να συνεχίσει περαιτέρω αυτή την αναπτυξιακή πορεία. Ο τομέας των ακινήτων παραμένει ακρογωνιαίος λίθος του Ομίλου Yoda και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας κλάδο. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην Prodea, καθώς είναι η μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη από πλευράς επενδυτικού προϊόντος Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία στην Ελλάδα, άριστα τοποθετημένη σε διαφορετικούς κλάδους ακινήτων, και πιστεύουμε στην ικανότητα και τη δέσμευσή της να δημιουργήσει περαιτέρω αξία στο χαρτοφυλάκιό της.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ