ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cymothoe Initiative παρουσιάζει με τον διεθνή διαγωνισμό BlueTech Competition

Η Cymothoe Initiative παρουσιάζει με τον διεθνή διαγωνισμό BlueTech Competition

Ο ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πρωτοβουλία Κυμοθόη (Cymothoe Initiative) παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον διεθνή διαγωνισμό BlueTech Competition, έναν επιταχυντή καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων αφιερωμένο στην εξέλιξη της τεχνολογίας στη Μπλε Οικονομία.

Ο νέος accelerator θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε 150 νεοφυείς επιχειρήσεις από μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες μέσα στην επόμενη δεκαετία και η είσοδος στη διαδικασία επιτάχυνσης θα γίνεται μέσω του διαγωνισμού, ο οποίος θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ο διαγωνισμός BlueTech Competition σχεδιάστηκε και διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Κυμοθόη, με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα στοχεύει να διευκολύνει την ανάπτυξη της μπλε επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, φιλοδοξώντας να κάνει την Ελλάδα παγκόσμιας κλάσης κόμβο για την καινοτομία στη Θάλασσα.

Κύρια σημεία του προγράμματος

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κλάδοι ενδιαφέροντος: όλοι οι κλάδοι που σχετίζονται με τη Θάλασσα, π.χ. Ναυτιλία/Λιμάνια, Θαλάσσιες μεταφορές, Ναυπήγηση, Αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργεια, Παράκτιος τουρισμός, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Θαλάσσια ζωή κλπ.

Δομή του προγράμματος: υβριδικό, με διαδικτυακές συναντήσεις και δια ζώσης demo days και τελικούς στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορίες: Γενική κατηγορία, Λιμενικές λειτουργίες, Ρομποτική ασφάλειας, Εξερεύνηση βυθού.

Κριτήρια επιλεξιμότητας: Στην ομάδα να υπάρχουν από 2 έως 5 ιδρυτές. Να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους. Να μην έχουν αντλήσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 500.000 ευρώ.

Μοναδικά χαρακτηριστικά

Δωρεάν συμμετοχή: οι startup που συμμετέχουν στον BlueTech Competition δεν προσφέρουν χρήματα ή ποσοστό της εταιρείας στο πρόγραμμα.

Ολοκληρωμένη υποστήριξη: η διαδικασία του διαγωνισμού διαρκεί τέσσερις μήνες, προσφέροντας στοχευμένα μαθήματα, διάδοση τεχνογνωσίας, mentoring, τεχνικές pitching, διεθνή δικτύωση και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Διεθνείς επιρροές: Ο διαγωνισμός BlueTech Competition αντλεί έμπνευση από έγκριτα διεθνή προγράμματα επιτάχυνσης, συνδυάζοντας γνώσεις, βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, καθοδήγηση για την αγορά και στοχευμένη δικτύωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ