ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταϊκούρας: «Πράσινο φως» για δύο διαγωνισμούς ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 693,5 εκατ. ευρώ

Σταϊκούρας: «Πράσινο φως» για δύο διαγωνισμούς ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 693,5 εκατ. ευρώ
IN TIME / ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Με δύο υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατασκευή δύο οδικών αξόνων, Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη. Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς έργων ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό ύψους 693,5 εκατ. ευρώ.

Με την πρώτη υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή διενέργειας της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) του έργου: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι - Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 445 εκατ. ευρώ.

Με τη δεύτερη υπουργική απόφαση προχώρησε η Έγκριση Τεύχους Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο, Στάδιο Β.Ι της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για το έργο: «Κάθετος Άξονας Δράμα - Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 248,5 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ