Σταϊκούρας: «Πράσινο φως» για δύο διαγωνισμούς ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 693,5 εκατ. ευρώ
Με δύο υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατασκευή δύο οδικών αξόνων, Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη. Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς έργων ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό ύψους 693,5 εκατ. ευρώ.
Με την πρώτη υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή διενέργειας της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) του έργου: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι - Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 445 εκατ. ευρώ.
Με τη δεύτερη υπουργική απόφαση προχώρησε η Έγκριση Τεύχους Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο, Στάδιο Β.Ι της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για το έργο: «Κάθετος Άξονας Δράμα - Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 248,5 εκατ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σταϊκούρας: Το έργο του αυτοκινητόδρομου E65 έχει ολοκληρωθεί κατά 97% – 98%
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επίθεση σε άνδρα από τη σύντροφό του - Του δάγκωσε το αυτί και του έκοψε κομμάτι
20:00
Γερμανία: Το ΝΑΤΟ άρχισε τον στρατηγικό σχεδιασμό για μια αποστολή στην Αρκτική
19:49
ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
19:40
Ισραήλ-ΗΠΑ: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου
19:29