ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κορυφαίες διακρίσεις για τον Έλληνα επιστήμονα Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο

Κορυφαίες διακρίσεις για τον Έλληνα επιστήμονα Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο

Κορυφαίες διακρίσεις συγκεντρώνει  ένας νέος Έλληνας επιστήμονας ο Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης διακρίθηκε στο νευραλγικό τομέα της ενέργειας, καθώς βρήκε λύση στην εξοικονόμηση και διαχείριση ενέργειας μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Προηγήθηκε η σπουδαία παγκόσμια βράβευση από το ΜΙΤ με την εταιρία του Ensight το 2022, στην οποία είναι co-founder παίρνοντας το ύψιστο 1ο βραβείο καινοτομίας από το κορυφαίο ινστιτούτο τεχνολογίας MIT

Το 2023 ο Έλληνας επιστήμονας απέκτησε τη δική του θέση στην περιβόητη διεθνούς φήμης λίστα των επιτυχημένων 30 under 30 του FORBES, η οποία περιλαμβάνει νέους και νέες κάτω των 30 ετών που έχουν καταφέρει με το όραμα και την φιλοδοξία τους να ξεχωρίσουν στον τομέα τους.

Ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος απέκτησε μία ακόμα κορυφαία τιμητική διάκριση με την εταιρία το βραβείο ''Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας'', από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ΕΒΕΑ, στα βραβεία της χρονιάς.

Το βραβείο απένειμε η υπουργός Εσωτερικών, κυρία Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας την επιχειρηματικής του δράση, καθώς και την εξαιρετική συνεισφορά του στον κλάδο της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως δήλωσε κατά την απονομή του βραβείου: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να απονείμω το βραβείο στην κατηγορία νεοφυής επιχειρηματικότητα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Πραγματικά πιστεύω πως οι startuppers μας εκπροσωπούν αυτό που γεννά αισιοδοξία για την χώρα. Καινοτομία. Πράσινη ανάπτυξη. Τεχνολογία στην αιχμή του δόρατος. Πραγματικές καινοτόμες λύσεις.»

Το Ελληνικό και βιομηχανικό επιμελητήριο με τα ΒΡΑΒΕΙΑ 2023 τίμησε για μια ακόμα χρονιά το όραμα τις αξίες και τα επιτεύγματα του επιχειρηματικού κόσμου που με την δραση τους στήριξαν την εθνική οικονομία,την απασχόληση και την κοινωνία. Είναι εξαιρετικά σπουδαίο πως ο Απόλλωνας τιμήθηκε ανάμεσα σε άλλες 10 εταιρείες κολοσσούς όπως η Coca Cola και η Microsoft.

Τα βραβεία ΕΒΕΑ 2023 έλαβαν οι εξής:

  • Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας - διεθνούς παρουσίας: GRANTEX A.E.
  • Βραβείο έρευνας - καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης: NANOBIONIC
  • Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης: Antipollution
  • Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: Coca Cola Hellas
  • Βραβείο ενίσχυσης της απασχόλησης: METRO ΑΕΒΕ
  • Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας: KEYVOTO
  • Βραβείο Νέου Επιχειρηματία: Αγγελος Σταυράκης - Safesize
  • Βραβείο Αναπτυσσόμενης ΜμΕ: DP PUMPS - DRAKOS POLEMIS
  • Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας: ENSIGHT
  • Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας: ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΑΚΟΥ - ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.

• Βραβείο συμπερίληψης: Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ