ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Ξεκινά μέσα στον μήνα ο δεύτερος Μετροπόντικας στη Γραμμή 4 του Μετρό

ΑΒΑΞ: Ξεκινά μέσα στον μήνα ο δεύτερος Μετροπόντικας στη Γραμμή 4 του Μετρό

Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να «πιάσει δουλειά» ο δεύτερος Μετροπόντικας, η «Νίκη», στο πλαίσιο της κατασκευής της Γραμμής 4 - «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» του μετρό της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια ξενάγησης εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στο εργοτάξιο στην Κατεχάκη, στελέχη του ομίλου ΑΒΑΞ σημείωσαν πως σε λίγες μέρες ξεκινά για τη διάνοιξη της σήραγγας, από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, ο δίδυμος μετροπόντικας της «Αθηνάς», η «Νίκη», που έχει ήδη συναρμολογηθεί. Παράλληλα, ο πρώτος Μετροπόντικας, «Αθηνά», το υπερσύγχρονο TBM που ξεκίνησε από τον σταθμό Κατεχάκη, έχει ήδη διανοίξει σήραγγα μήκους περίπου 700 μέτρων, προχωρά 15 μέτρα ημερησίως, κατά μέσο όρο, επενδύοντας παράλληλα τη σήραγγα με «δαχτυλίδι» επτά κομματιών, πλάτους 1,5 μέτρου.

Σημειώνεται πως στην πρώτη φάση ανάπτυξης της Γραμμής 4, το μετρό θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου και θα καταλήγει στο Γουδή. Με 15 σταθμούς και σιδηρόδρομο διπλής τροχιάς, μήκους 12,8 χιλιομέτρων, θα εξυπηρετεί οικιστικές ζώνες στο κεντρικό τμήμα του αστικού ιστού και σημαντικές υπηρεσίες, συνδέοντας το άλσος Βεΐκου με τα Δικαστήρια σε 5 λεπτά και με την Πανεπιστημιούπολη σε διάστημα 14 λεπτών.

Στο πλαίσιο του έργου που υλοποιείται από την κοινοπραξία των εταιριών ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM, έχουν εκπονηθεί συνολικά 550 μελέτες, σε 2,5 χρόνια έχουν δημιουργηθεί 610 θέσεις εργασίας και έχουν συμπληρωθεί 1,7 εκατ. εργατοώρες, χωρίς να έχει συμβεί κανένα ατύχημα. Έχουν εκσκαφτεί 249.000 κυβικά μέτρα χώματος, χρησιμοποιούνται 70 μηχανήματα και έχουν εγκατασταθεί 4 οικοδομικοί γερανοί και μία γερανογέφυρα ενώ χρησιμοποιείται οπλισμός σιδήρου τριών χιλιάδων τόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ