ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαστράτος: Χρονιά ορόσημο το 2023 με μισό εκατ. χρήστες IQOS

Παπαστράτος: Χρονιά ορόσημο το 2023 με μισό εκατ. χρήστες IQOS

Το μισό εκατομμύριο έφτασαν οι χρήστες του IQOS μέσα σε διάστημα 6,5 ετών με τη διοίκηση της Παπαστράτος να χαρακτηρίζει το 2023 ως μια εξαιρετική χρονιά «oρόσημο» για την εταιρεία.

«Σε ο,τι μας αφορά, στην ελληνική αγορά, ήταν ακόμη μια εξαιρετική χρονιά για την Παπαστράτος. Οφείλεται στο προϊόν ΙQOS, στη μεγάλη αποδοχή που τυγχάνει από τους καπνιστές που αλλάζουν και το υιοθετούν καθώς και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται» επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας.

Έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικό ορόσημο» κατά τη διάρκεια του 2023 καθώς μισό εκατ. καπνιστών έχουν υιοθετήσει το ΙQOS, ένα προϊόν που βρίσκεται στην αγορά μόλις 6,5 χρόνια. «Έχει περάσει το Marlboro το παραδοσιακά πρώτο μεγάλο μεγάλο προϊόν στην αγορά και συνεχίζει να πηγαίνει εξαιρετικά» σημείωσε ο κ. Καργαρώτος.

Την ίδια στιγμή και σε παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο μητρικής, της Philip Morris International, τα καθαρά έσοδα από τα αναλώσιμα του ΙQOS, ξεπέρασαν αυτά του Malboro. «Το προϊόν πια που φέρνει τα περισσότερα έσοδα είναι το ΙQOS. Έχει ήδη λανσαριστεί σε 84 αγορές, έχουν επενδυθεί περισσότερα από 12,5 δισ. δολάρια και παράλληλα αποτελεί μία αέναη επένδυση» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καργαρώτο, το 2023 η εταιρεία παρήγαγε διπλάσια ποσoτητα από το 2022 εξαιτίας των νέων μηχανών μεγαλύτερης δυναμικότητας ενώ με τις νέες μηχανές, η παραγωγή αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Υπενθυμίζεται πώς την ίδια στιγμή «τρέχει» η μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία η οποία ενισχύει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο. Πρόσφατα επίσης η Παπαστράτος ανακοίνωσε μία νέα μεγάλη "πράσινη" επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους πρώτους μήνες του 2025. Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στο πρόγραμμα Zero Carbon Tech της μητρικής εταιρείας Philip Morris International και στοχεύει στη μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου της Παπαστράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ