ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βίντεο: Το «ταξίδι» της Nespresso προς το Zero Waste μόλις ξεκίνησε!

Βίντεο: Το «ταξίδι» της Nespresso προς το Zero Waste μόλις ξεκίνησε!

Με όραμα την επίτευξη του Net Zero ως το 2035 και την άμεση επέκταση της ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα των boutiques της, η Nespresso Hellas παρουσίασε σε μία ειδική εκδήλωση στο Ελληνικό τους στόχους της για τη βιωσιμότητα.

Εκεί, ο CEO της Nespresso Hellas, Αντώνης Αυγερόπουλος, περιέγραψε το πώς η εταιρία θα επιτύχει το Net Zero, αλλά και τις συνολικές δράσεις κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει στη χώρα μας. Ο κύριος Αυγερόπουλος επισήμανε πως όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου της Nespresso στην Ελλάδα, η ανακύκλωση των καψουλών ήταν μόλις στο 1,4%, ενώ σήμερα, δέκα χρόνια μετά, ανέρχεται στο 32% - που σημαίνει ότι ανακυκλώνεται μία στις τρεις κάψουλες που εισάγονται στην Ελλάδα.

Ένα αποτέλεσμα το οποίο καθορίστηκε μέσω της ισχυρής επικοινωνιακής στρατηγικής αλλά και καινοτόμων υπηρεσιών όπως το recycling from home, όπου οι κάψουλες δίνονται για ανακύκλωση κατά την παραλαβή της online παραγγελίας, που εισήγαγε η εταιρεία.

«Ίσως το πιο σημαντικό του προγράμματος αυτού, αυτή τη δεκαετία, είναι η ενδυνάμωση της κουλτούρας ανακύκλωσης του Έλληνα καταναλωτή και νομίζω ότι φαίνεται η ανταπόκριση που έχει σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερόπουλος στο CNN Greece, τονίζοντας τη σημασία που έχει η εκπαίδευση του Έλληνα καταναλωτή στην έννοια της ανακύκλωσης, πέρα από τυχόν ανταποδοτικά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Αυγερόπουλος εξήγησε επίσης πως σήμερα η Nespresso Hellas περνά στην επόμενη φάση προς το Net Zero, καθώς έχει ξεκινήσει το Zero Waste Journey, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσης της Nespresso για ένα μέλλον όπου τίποτα δεν πάει χαμένο. Έτσι, ήδη δύο από τις 12 Boutiques της εταιρείας στην Ελλάδα, αυτή του Κολωνακίου και αυτή της Γλυφάδας μετασχηματίστηκαν με στόχο τη σωστή διαχείριση αποβλήτων κι έτσι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) συλλέγονται και οδηγούνται προς ανακύκλωση, ενώ τα υπολείμματα τροφής οδηγούνται προς κομποστοποίηση και τα μη ανακυκλώσιμα υλικά προς ενεργειακή αξιοποίηση. Όπως ανέφερε ο ίδιος, σύντομα το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και δύο στρατηγικοί συνεργάτες της Nespresso Hellas στο ταξίδι της προς τη βιωσιμότητα, ο κ. Στέφανος Καμπέρης από το Staramaki, ένα καινοτόμο ελληνικό καλαμάκι σίτου το οποίο διατίθεται στα σημεία Nespresso on the go και ο κ. Σταύρος Τσομπανίδης από την Phee, με την οποία η Nespresso δημιούργησε coasters από ανακυκλωμένο καφέ.

Η εμπέδωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας μέσα από την εφαρμογή τους στο Zero Waste Journey στις Boutiques της Nespresso Hellas, παράλληλα με την επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης καψουλών, οδηγούν την εταιρεία και την ελληνική κοινωνία στην προσπάθεια επίτευξης ενός καλύτερου αύριο για όλους.