ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Άνοιγμα» στην Ινδία για την ελληνική επιχειρηματικότητα

«Άνοιγμα» στην Ινδία για την ελληνική επιχειρηματικότητα
ΔΤ - ΕΒΕΠ (Φωτογραφία αρχέιου)

Ενισχυμένες είναι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας μετά την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας τον Αύγουστο στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την επίσημη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μια επιχειρηματική - επενδυτική ποστολή και πλέον η Ελλάδα κάνει το επόμενο βήμα, σε συνέχεια εκείνης της επίσκεψης, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ η γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Μάϊρα Μυρογιάννη.

«Παραδοσιακά δεν έχουμε πάρα πολύ έντονες σχέσεις με την Ινδία, υπάρχουν βέβαια διμερείς σχέσεις, το θέμα όμως είναι να τις ενισχύσουμε» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ξεκινάμε σήμερα από το Νέο Δελχί, στη συνέχεια θα πάμε στη Βομβάη και στο Μπανγκαλόρ».

Σύμφωνα με την κα Μυρογιάννη στο Νέο Δελχί η ελληνική αποστολή συμμετέχει στο 2nd CII India Europe Business and Sustainability Conclave με πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις, όπου θα μιλήσει ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ στο τέλος των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο Μπανγκαλόρ, όπου θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα στόχος είναι να αναδειχθεί η τεχνολογική πλευρά της Ελλάδας και το πόσες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ