ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέχρι και 10% ακριβότερα τα εισιτήρια της Ryanair το φετινό καλοκαίρι

Μέχρι και 10% ακριβότερα τα εισιτήρια της Ryanair το φετινό καλοκαίρι
Πτήση της Ryanair AP Photo/Armando Franca

Αυξημένες έως και 10% αναμένεται να είναι φέτος οι τιμές των εισιτηρίων της Ryanair φέτος το καλοκαίρι, λόγω της καθυστερημένης παράδοσης των νέων αεροπλάνων Boeing. 

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η αεροπορική εταιρείας χαμηλού κόστους, προχωρά σε αυτή την αύξηση, ο διευθύνων σύμβουλας Μάικλ Ο Λίρι, σημείωσε πως η καθυστερημένη παράδοση των αεροπλάνων θα περιορίσει τη χωρητικότητα των επιβατών.

Η Ryanair προσδοκά να λάβει αποζημίωση για την καθυστερημένη παράδοση των Boeing, προσθέτει ο ίδιος, όπως μεταδίδει το BBC.

Η παράδοση 57 Boeing 737 Max 8200 επρόκειτο να γίνει μέχρι τον Μάρτιο, αλλά η εταιρεία πιστεύει ότι μόνο 40-45 μπορεί να φτάσουν εγκαίρως για τη θερινή περίοδο.

Ο Ο'Λίρι διευκρίνισε πως το κόστος που θα εξοικονομηθεί από τα καύσιμα θα σήμαινε ότι η αύξηση των ναύλων της Ryanair δεν θα ήταν τόσο απότομη, όσο η αύξηση κατά 17% που παρατηρήθηκε το 2023.

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές σε όλη την Ευρώπη

Προειδοποίησε, πάντως, ότι θα υπάρξει μια γενικευμένη αύξηση των ναύλων «σε όλη την Ευρώπη» αυτό το καλοκαίρι.

Η αναγκαιότητα απόκτησης νέων αεροσκαφών προέκυψε όταν ένα κομμάτι ενός από τα τζετ της Boeing εξερράγη κατά τη διάρκεια μιας επιβατικής πτήσης. Έκτοτε πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος για την ποιότητα των αεροσκαφών της κατασκευαστικής εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ