ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Half Glass: Το καλά κρυμμένο μυστικό των ορκισμένων wine lovers στα βόρεια προάστια

Half Glass: Το καλά κρυμμένο μυστικό των ορκισμένων wine lovers στα βόρεια προάστια

Το Half Glass δεν είναι μόνο μία κάβα, ούτε ένα ακόμη wine bar, είναι μία «πύλη» στομαγικό κόσμο του κρασιού, όπου μπορούμε να συζητήσουμε, να μάθουμε, να γευτούμε, νασυνδυάσουμε και να ανακαλύψουμε τα πάντα για το κρασί.

Ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος, μία ζεστή γωνιά κρυμμένη στη Νέα Κηφισιά,
που άνοιξε για να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του κρασιού, με τον πιο ανθρώπινο,
εύκολο και κατανοητό τρόπο. Στο Half Glass είτε έρχεστε ως οινογνώστης είτε ως
απλός φίλος του κρασιού θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Ο Αλέξανδρος και ο Μιχάλης,
ιδιοκτήτες και wine experts με μακρά προϋπηρεσία και σημαντικές σπουδές στο
χώρο, βρίσκονται πάντα εκεί για να σας βοηθήσουν, όπως και όλη η ομάδα του Half
Glass να λύσετε όλες σας τις απορίες και να απολαύσετε αυτό ακριβώς που
αναζητάτε.

«Ο στόχος μας εξαρχής ήταν να δημιουργήσουμε ένα "στέκι" με όλο τον ρομαντισμό και τη retro απόχρωση της λέξης. Έναν χώρο όπου ο καθένας θα μπορεί να συζητήσει για το κρασί, να μάθει πως να εισπράττει τη μέγιστη απόλαυση από αυτό ή απλά να χαζέψει τις ετικέτες!», μας εξηγεί το wine δίδυμο με χαμόγελο και θετική διάθεση.

«Όταν κάποιος έρχεται να επιλέξει μία ετικέτα, εμείς οφείλουμε να τον βοηθήσουμε να κάνει την καλύτερη επιλογή μέσα στο budget του. Να συζητήσουμε μαζί του, να μας πει για ποιον προορίζεται το κρασί αυτό, να μοιραστεί μαζί μας τις γεύσεις και τα αρώματα που αγαπάει, και εμείς να τον διευκολύνουμε να επιλέξει αυτό ακριβώς που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Παράλληλα, και δεν είναι σπάνιο, μπορεί να κληθούμε να εντοπίσουμε μία σπάνια ετικέτα για κάποιον πελάτη μας στην άλλη άκρη του κόσμου, και εννοείται πως πάντα ανταποκρινόμαστε στο challenge με χαρά».

Το Half Glass είναι χωρισμένο, κατά κάποιον τρόπο, σε τρία sections, ώστε όλοι να μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε το κομμάτι που μας ενδιαφέρει. Έτσι εδώ θα συναντήσουμε το μεγάλο τμήμα με τον ελληνικό αμπελώνα, με όλες τις δυνατές επιλογές που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς παραγωγούς, που τόσο αγαπάμε όλοι.

Μετά υπάρχει το κομμάτι του διεθνούς αμπελώνα, με ισότιμη παρουσία τόσο των κλασσικών οινοπαραγωγικών ζωνών όσο και του νέου κόσμου, το οποίο επίσης είναι ιδιαίτερα εκτενές και προσωπικά χρειάστηκα ιδιαίτερη βοήθεια προκειμένου να ξεναγηθώ στον πλούτο των διαφορετικών ετικετών από το Μιχάλη και τον Αλέξανδρο, που μου εξήγησαν με απλότητα και αλλά και με όλες τις λεπτομέρειες.

Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι, η «καρδιά» του Half Glass, χτυπάει στο πανέμορφο walk-in κελάρι, με την υπερσύγχρονη τεχνολογία να κρατάει πάντα ιδανικά τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας, ώστε να ξεκουράζονται στις κατάλληλες συνθήκες τα μικρά κρυμμένα διαμαντάκια που θα συναντήσει κανείς εδώ.

Κάθε άνθρωπος που αγαπάει το κρασί εδώ θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα, αφού μέσα στους γυάλινους τοίχους του κελαριού θα βρει να παλαιώνουν πραγματικοί οινικοί θησαυροί, σαμπάνιες, μεγάλα Chateau του Bordeaux, σπάνιες λευκές και ερυθρές Βουργουνδίες, κρασιά - σύμβολα της Καλιφόρνιας και της Αυστραλίας, αλλά και ατίθασα Ξινόμαυρα, πλούσιες Σαντορίνες, κομψά Αγιωργίτικα και παλαιωμένα Vinsanto. Φυσικά και εδώ ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος είναι δίπλα μας για να μας βοηθήσουν και να μας λύσουν κάθε μας απορία, αλλά και να μας προσκαλέσουν να εξελίξουμε τις γνώσεις μας πάνω στα ιδιαίτερα αυτά κρασιά.

Το βασικό συστατικό του ανοιχτόκαρδου Half Glass, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι τελικά το γεγονός πως εδώ πρυτανεύει η θετική διάθεση να γίνουμε όλοι κοινωνοί του μαγικού κόσμου του κρασιού. Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε δε πως στον όμορφο μικρό εξωτερικό του χώρο μπορούμε να πάρουμε θέση για να απολαύσουμε όποια φιάλη επιθυμούμε (με μία μικρή έξτρα χρέωση στην τιμή του ραφιού) και να τη συνοδεύσουμε με ευφάνταστα plateau τυριών και αλλαντικών, ή με κάποια pinsa ή σαλάτα, αλλά και να επιλέξουμε κάποιο ποτήρι από τις προτάσεις του καταλόγου που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

Half Glass (Ελαιών 41 & Αιολίας 1, Κηφισιά, Τ.Κ. 14564)

Instagram account: HalfGlass_winehouse