ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Olympia Group και διεθνή επενδυτή περνά ο έλεγχος της Entersoft

Στην Olympia Group και διεθνή επενδυτή περνά ο έλεγχος της Entersoft

Τον πλειοψηφικό έλεγχο της Entersoft, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα, αποκτά η Olympia Group σε συνεργασία με διεθνή επενδυτή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο της διοικητικής ομάδας γνωστοποίησαν τη συμφωνία για την πώληση των μετοχών τους, οι οποίες αντιστοιχούν στο 53,73% του μετοχικού κεφαλαίου της Entersoft. Η τιμή πώλησης είναι στα 8 ευρώ ανά μετοχή και με δεδομένο ότι οι βασικοί μέτοχοι κατέχουν συνολικά 16.119.831 κοινές ονομαστικές μετοχές, το τίμημα για τη συγκεκριμένη κίνηση αγγίζει τα 129 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Olympia Group, η οποία ελέγχεται από τον γνωστό επιχειρηματία Πάνο Γερμανό, μαζί με τον διεθνή επενδυτή σκοπεύει να καταθέσει προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού των μετοχών της Entersoft με το τίμημα, επίσης, στα 8 ευρώ. Στην ανακοίνωση της Olympia Group επισημαίνεται ότι η τελευταία μαζί με τον ξένο επενδυτή κατέχουν επιπλέον 4,69% των μετοχών της Entersoft από προηγούμενες εξαγορές. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Entersoft έκλεισε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στα 7,52 ευρώ.

Αν και το όνομα του ξένου επενδυτή δεν αναφέρεται, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την Imker Capital. Η τελευταία, όπως και η Olympia Group, είναι εκ των βασικών μετόχων της SoftOne, ενός εκ των έτερων σημαντικών «παικτών» της αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού. Στην ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Entersoft διέψευσε τα δημοσιεύματα που τη φέρουν να συγχωνεύεται με την SoftOne.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ