ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κρι κρι: Νέες επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας

Κρι κρι: Νέες επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας

Επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για τη διετία 2024 – 2025 η σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος Κρι Κρι, οι οποίες εστιάζουν στον τομέα της βιωσιμότητας.

Η Κρι Κρι, η οποία συμπληρώνει φέτος τα 70 χρόνια λειτουργίας της, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής επίσκεψης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Τσινάβος, αποτελεί τον νούμερο ένα παραγωγό γιαουρτιού στην Ελλάδα, καθώς αφενός παράγει σχεδόν το σύνολο των γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα, των οποίων το συνολικό μερίδιο διαμορφώνεται στο 35,3%, αφετέρου, το επώνυμο γιαούρτι Κρι Κρι έχει μερίδιο της τάξεως του 14,2% σε όγκο. Παράλληλα, στις πωλήσεις παγωτού, το brand της Κρι Κρι, βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε όγκο στην παραδοσιακή αγορά με 22,5%, στην Ελλάδα.

Το 2023 η εταιρεία κατέγραψε ισχυρή διψήφια αύξηση πωλήσεων, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 210 εκατ. ευρώ. Παράλληλα στο πρώτο δίμηνο του 2024, οι πωλήσεις εμφανίζουν επίσης αύξηση, σε αξία της τάξεως του 11% και σε όγκο κατά 15% με τον κ. Τσιναβό να επισημαίνει πως η εταιρεία πλέον προχωρά σε μειώσεις των τιμών των προϊόντων της.

Σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της εταιρείας δίνουν οι εξαγωγές, οι οποίες αποτελούν το 50% του συνολικού τζίρου. Η Κρι Κρι έχει παρουσία σε 42 χώρες και σε 5.500 σημεία πώλησης στα Βαλκάνια, έχοντας ως κύριο εξαγόμενο προϊόν το γιαούρτι και σε μικρότερο ποσοστό το παγωτό. Οι βασικές αγορές στις οποίες κατευθύνονται τα προϊόντα της είναι η Ιταλία (ποσοστό 37%) και η Βρετανία (36%).

Σημειώνεται πως την τελευταία δεκαετία, η Κρι Κρι έχει επενδύσει συνολικά 100 εκατ. ευρώ σε πάγιο εξοπλισμό ενώ σήμερα απασχολεί περισσότερους από 600 εργαζόμενους, έχοντας προχωρήσει σε 100 νέες προσλήψεις το 2023.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή της, η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο Θεματικό Πάρκο για το παγωτό, σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ. Από σήμερα, 12 Μαρτίου, ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχές αλλά και σε οικογένειες, με τους επισκέπτες να ξεναγούνται σε έξι αίθουσες, ταξιδεύοντας στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία και την εξέλιξή του, έχοντας στο τέλος την ευκαιρία να παρασκευάσουν και να δοκιμάσουν τη δική τους αγαπημένη γεύση. Στόχος, είναι να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης για την πόλη των Σερρών και σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του παγωτού ενώ για την εταιρεία αποτελεί τον τρόπο ώστε «να επιστρέψει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει έμπρακτα στη διάρκεια των 70 χρόνων λειτουργίας της», όπως επισημαίνει η διοίκησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ