ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος Τσοβίλης: Το ATHENS FITNESS FESTIVAL αντιπροσωπεύει μία γιορτή ολιστικής ευημερίας

Κωνσταντίνος Τσοβίλης: Το ATHENS FITNESS FESTIVAL αντιπροσωπεύει μία γιορτή ολιστικής ευημερίας

O κ. Κωνσταντίνος Τσοβίλης, CEO του ATHENS FITNESS FESTIVAL και της STELLAR TRAVELS, του Ομίλου STELLAR

Το ημερολόγιο δείχνει τέλη Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το 2ο ATHENS FITNESS FESTIVAL (AFF), το οποίο θα λάβει χώρα το διήμερο 25-26 Μαΐου 2024.

Πριν πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, το CNN Greece είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Κωνσταντίνο Τσοβίλη, CEO του ATHENS FITNESS FESTIVAL και της STELLAR TRAVELS, του Ομίλου STELLAR, ο οποίος δήλωσε πως θα στηθούν, κατά μήκος της Ακτής Βουλιαγμένης, 10 fitness stages φιλοξενώντας προγράμματα όπως functional, “indoor” cycling, dance, yoga, pilates.

Όσο για το τι αντιπροσωπεύει το φεστιβάλ, ο ίδιος επεσήμανε πως το ATHENS FITNESS FESTIVAL αντιπροσωπεύει μία γιορτή ολιστικής ευημερίας, η οποία φέρνει κοντά άτομα που μοιράζονται το πάθος για την καλή φυσική κατάσταση, την ευεξία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

athens fitness festival - emporiko

Διαβάστε τη συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Τσοβίλη, CEO του ATHENS FITNESS FESTIVAL και της STELLAR TRAVELS του Ομίλου STELLAR, στο CNN Greece:

Κύριε Τσοβίλη, το ATHENS FITNESS FESTIVAL (AFF) ετοιμάζεται για τη δεύτερη διοργάνωση, μετά την απόλυτα επιτυχημένη περσινή. Τι ετοιμάζετε για φέτος;

Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την οργάνωση του 2ουATHENS FITNESS FESTIVAL, μετά την επιτυχία του περσινού. Η ομάδα του AFF είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία μιας ακόμα πιο συναρπαστικής και γεμάτης ενέργεια εκδήλωσης.

Φέτος, έχοντας ζήσει την εμπειρία του χθες, επιδίωξή μας είναι να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Έτσι, έχουμε επιμεληθεί ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των ανθρώπων που αγαπούν τη γυμναστική, την καλή φυσική κατάσταση και την ευεξία.

Τα 10 fitness stages, τα οποία πρόκειται να στηθούν κατά μήκος της Ακτής Βουλιαγμένης, θα φιλοξενήσουν προγράμματα όπως functional, “indoor” cycling, dance, yoga, pilates και πολλά ακόμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό για εμάς να έχει το φεστιβάλ και έναν πρωτοποριακό ρόλο παρουσιάζοντας νέα trends και τεχνικές. Έτσι, και φέτος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος τόσο σε παραδοσιακές προπονήσεις όσο και να δοκιμάσουν αναδυόμενες μεθόδους προπόνησης με την καθοδήγηση των κορυφαίων εκπαιδευτών του χώρου.

Αγαπημένοι προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να παρουσιάσουν μοναδικά προγράμματα τα οποία θα ξεπεράσουν όλες τις προσδοκίες. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφέρω ότι το AFF απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας.

Να περιμένουμε κάποιες «εκπλήξεις» από τη διοργάνωση;

Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε ένα εξαιρετικά αξέχαστο διήμερο γεμάτο fitness-wellness-entertainment δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει εκπλήξεις. Νέα και μεγαλύτερα fitness stages όπως το Muscle Beach, το The Challenge -προπόνηση τύπου Survivor Games- Hybrid Race, special εμφανίσεις, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα «decks», αγαπημένων celebrities, καθώς και διασκεδαστικοί μαραθώνιοι, είναι λίγες από τις εκπλήξεις οι οποίες θα περιμένουν τους επισκέπτες μας στη Βουλιαγμένη, στις 25 και 26 Μαΐου. Φυσικά, δεν μπορώ να αποκαλύψω παραπάνω πληροφορίες, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ομάδα μας εργάστηκε σκληρά για να απογειώσει το επίπεδο ενθουσιασμού στο AFF 2024. Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε και να εμπνευστείτε!

Ας σταθούμε λίγο στην περσινή επιτυχία. Ποιοι παράγοντες πιστεύετε πως έπαιξαν ρόλο στον αντίκτυπο του φεστιβάλ;

Η απήχηση του 2023 οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε όλους τους φορείς και τους ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλλαν στο να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον με πολύ δυνατή ενέργεια και ενθουσιασμό.

Από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας είναι η ακλόνητη αφοσίωση της ομάδας και των συνεργατών μας που εργάστηκαν ακούραστα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ζωντάνεψαν -και με απόλυτη επιτυχία- μία ιδέα η οποία δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας.

Πιστεύω ότι το «κλειδί» της επιτυχίας είναι ο συνδυασμός προσεκτικού σχεδιασμού, συνεργασίας των φορέων του κλάδου, οικοδόμησης του συναισθήματος της κοινότητας, καινοτομίας και δέσμευσης για την παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας -τόσο των εκπαιδευτών όσο και των συμμετεχόντων.

Με τον Γιώργο Ξηρό στο τιμόνι του προγράμματος και του εξοπλισμού γυμναστικής, σαν άλλος «μαέστρος», τους 100+ αξιόπιστους και έμπειρους επαγγελματίες γυμναστικής να καθοδηγούν, τους πολύτιμους χορηγούς μας και φυσικά, τους συμμετέχοντες οι οποίοι επισκέφθηκαν το ATHENS FITNESS FESTIVAL φορώντας, εκτός από τα αθλητικά τους, την καλύτερη τους διάθεση, πετύχαμε να δημιουργήσουμε μία εξαιρετικά θετική ατμόσφαιρα, ενώ όλοι είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν, να μοιραστούν την εμπειρία και να διασκεδάσουν.

Και δεν το λέμε εμείς, διότι ζητήσαμε από την FOCUS BARI, μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες διεξαγωγής ερευνών στην Ελλάδα, να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες όπως τα επίπεδα ικανοποίησης όσων παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ, τα οποία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Άλλωστε, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, όποτε και αναρτήθηκε το πρόγραμμα του 2024, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Φέτος, λοιπόν, περιμένουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερο «θόρυβο» και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο.

Θα θέλαμε να αναπτύξουμε λίγο τη φιλοσοφία βάσει της οποίας δημιουργήθηκε το AFF. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς;

Για μένα, το ATHENS FITNESS FESTIVAL αντιπροσωπεύει μία γιορτή ολιστικής ευημερίας. Είναι μια πλατφόρμα, η οποία φέρνει κοντά άτομα που μοιράζονται το πάθος για την καλή φυσική κατάσταση, την ευεξία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η φιλοσοφία του έχει τις ρίζες της στην πεποίθηση ότι η ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας συμβάλλει σε μία πιο ευτυχισμένη και καλύτερη ζωή. Επίσης, το AFF ενσωματώνει την ιδέα ότι η καλή φυσική κατάσταση και η ευεξία πρέπει να είναι χαρούμενες εμπειρίες. Δεν πρόκειται για τρομακτικές και επίπονες προπονήσεις, αλλά για απόλαυση που βρίσκει κάποιος σε κάθε στιγμή κίνησης. Είτε πρόκειται για μια έντονη προπόνηση, η οποία κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά, είτε για μία χαλαρωτική συνεδρία γιόγκα, το φεστιβάλ ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη χαρά που έρχεται με τη φροντίδα του εαυτού τους. Άλλωστε, έτσι προέκυψε και το tagline μας «FITNESS-WELLNESS-ENTERTAINMENT».

Κι αυτό έχει μία βαθιά προσωπική σημασία για μένα, καθώς η δημιουργία του φεστιβάλ είναι ένα project αγάπης και χαράς -μία ενσάρκωση των αξιών τις οποίες προσπαθώ να εφαρμόζω τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην επαγγελματική. Με λίγα λόγια, είναι ένα ταξίδι το οποίο ελπίζω να γίνει «φάρος έμπνευσης» για όλους όσοι θέλουν να υιοθετήσουν -ή το έχουν κάνει ήδη- πρακτικές οι οποίες συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη και τη συνολική ευημερία τους.

Το ATHENS FITNESS FESTIVAL είναι μια εκδήλωση με πολλαπλό ενδιαφέρον τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για εταιρείες και οργανισμούς. Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια γι’ αυτό;

Όντως, το ATHENS FITNESS FESTIVAL απευθύνεται σε όλους όσοι αναφέρετε. Για τους συμμετέχοντες, το AFF προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών προσαρμοσμένων στα ενδιαφέροντά τους και στα επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης, καθώς και έναν χώρο για κοινωνική σύνδεση γενικότερα, ενισχύοντας την αίσθηση του ανήκειν μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και των εκπαιδευτών.

Ωστόσο, το φεστιβάλ δεν αφορά μόνο στην ατομική ευεξία. Παρουσιάζει, επίσης, σημαντικές ευκαιρίες για εταιρείες και οργανισμούς να αλληλοεπιδράσουν με το ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά και να προωθήσουν την επωνυμία τους. Συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες-προκλήσεις γυμναστικής όπως το The Challenge, οι εταιρείες μπορούν να ενισχύσουν τους δεσμούς της ομάδας, να τονώσουν το ηθικό, να διασκεδάσουν και να προωθήσουν μία υγιή εργασιακή κουλτούρα μεταξύ των εργαζομένων τους. Αυτές οι ασκήσεις οικοδόμησης ομάδας όχι μόνο συμβάλλουν στην ευημερία των εργαζομένων, αλλά ενισχύουν επίσης την παραγωγικότητα και τη συνεργασία εντός του οργανισμού. Το κομμάτι του team building, άλλωστε, έχει μπει εδώ και χρόνια στην εργασιακή κουλτούρα, ειδικά στις μεγάλες εταιρείες, αφού έχουν αποδειχθεί τα πολύτιμα οφέλη του. Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν δηλώσει συμμετοχή με την επωνυμία τους, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

Επιπλέον, το AFF προσφέρει αρκετές δυνατότητες διαφήμισης σε εταιρείες που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στους χιλιάδες συμμετέχοντες της εκδήλωσης για δύο μέρες. Από χορηγίες έως εκθεσιακά περίπτερα και συνεργασίες προώθησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα του φεστιβάλ για να «φτάσουν» σε στοχευμένο κοινό. Είτε μέσω επίδειξης των προϊόντων δειγματοληψίας είτε μέσω διαδραστικών εμπειριών, μπορούν να δημιουργήσουν ουσιαστικές συνδέσεις με τους συμμετέχοντες έτσι ώστε να αυξήσουν την προβολή της επωνυμίας τους στην ακμάζουσα αγορά του fitness.

Παράλληλα, είστε ο CEO της Stellar Travels, εταιρείας που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών. Πώς δημιουργήθηκε η εταιρεία, πώς εξαπλώνει τη δράση της και ποιο είναι το όραμά σας γι’ αυτή;

Η STELLAR TRAVELS ιδρύθηκε με την ονομασία Goldair Tourism το 2009, κάτω από την «ομπρέλα» του Όμιλου εταιρειών της Goldair Group, με κύρια δραστηριότητά της τη διαχείριση επαγγελματικών ταξιδιών και εκδηλώσεων.

Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες, η διαπραγματευτική ισχύς μας, η χρήση τεχνολογίας αιχμής και, πάνω από όλα, το αφοσιωμένο προσωπικό μας, την κατέστησαν μία από τις δυναμικότερες και πλέον ανταγωνιστικές εταιρείες του τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

stellar travels - emporiko

Τις δεκαετίες που πέρασαν, εξελιχθήκαμε παράλληλα με το μεταβαλλόμενο και αναπτυσσόμενο τοπίο των εταιρικών ταξιδιών, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, value for money και καινοτόμες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Με την ίδια αφοσιωμένη ομάδα να παραμένει προσηλωμένη, από την ίδρυσή της εταιρείας, στην καινοτομία και την αριστεία, ξεκινήσαμε πέρυσι ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης αλλάζοντας το όνομά μας σε STELLAR TRAVELS. Το όνομα STELLAR αποτυπώνει τέλεια το ταξίδι της εξέλιξης μας και υποδηλώνει το λαμπρό μέλλον που έχουμε μπροστά μας.

Το όραμά μας για τη STELLAR TRAVELS είναι να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να παρέχουμε απαράμιλλες ταξιδιωτικές εμπειρίες, οι οποίες να ανταποκρίνονται όχι μόνο στις απαιτήσεις των πελατών μας, αλλά και να βρισκόμαστε ένα «βήμα» μπροστά για το τι θα χρειαστούν.

Ειδικά όσον αφορά στη διαχείριση επαγγελματικών ταξιδιών, ποιες είναι οι τάσεις που φαίνεται πως επικρατούν διεθνώς και πώς ανταποκρίνεστε σε αυτές;

Στο πεδίο της διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδιών, παρατηρούμε μία αυξανόμενη ζήτηση στις εξατομικευμένες εμπειρίες. Οι ταξιδιώτες αναζητούν μεγαλύτερη ευελιξία, βελτιωμένες διαδικασίες κράτησης και ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες να διευκολύνουν το συνολικό τους ταξίδι.

Επιπλέον, η Covid-19 έφερε πάρα πολλές αλλαγές στον τομέα μας, καθώς η απομακρυσμένη εργασία, η άμεση και η αξιόπιστη αντιμετώπιση κινδύνων και η ανάγκη για χρήση προηγμένων τεχνολογικών εργαλείων είναι πια δεδομένες.

Ακόμα, βλέπουμε αρκετούς πελάτες μας να δίνουν πλέον έμφαση στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής επιτρέποντας τον συνδυασμό διασκέδασης και επαγγελματικών ταξιδιών. Αυτό έβαλε και το leisure στο «κάδρο», με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίο να ανταποκρινόμαστε σε μεγαλύτερο εύρος υπηρεσιών για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τα αιτήματα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Μία πολύ θετική τάση, επίσης, είναι η ενσωμάτωση πρακτικών ευεξίας στις πολιτικές επαγγελματικών ταξιδιών, για παράδειγμα η αυξημένη ζήτηση σε καταλύματα με εγκαταστάσεις γυμναστικής και υγιεινών επιλογών γευμάτων.

Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι έχουμε δει πολλές αλλαγές, με τις περισσότερες να είναι θετικές και αναγκαίες και το σκηνικό να έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο και να αναδεικνύει την καλή και σκληρή δουλειά των σοβαρών επιχειρήσεων του κλάδου.

Έχουμε στόχο να παραμένουμε μπροστά από αυτές τις τάσεις με τη συνεχή ενδυνάμωση και ενίσχυση του προσωπικού μας μέσω της εκπαίδευσης και ενημέρωσης, τη συστηματική επένδυση στους τομείς της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, τις κινήσεις ανανέωσης βάσει των τρεχόντων εξελίξεων και την άμεση ανταπόκριση στις υψηλές προδιαγραφές των παγκοσμίων πρότυπων ποιότητας και ασφάλειας. Άλλωστε, η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην εδραίωση της εταιρείας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Πώς σχετίζεται το AFF, το οποίο προσφέρει ένα υψηλού ενδιαφέροντος show αφιερωμένου αποκλειστικά στη γυμναστική, την ευεξία και την καλή υγεία, με τα ταξίδια και τι επιδιώκετε, μέσα από τη δράση αυτή, αναφορικά με τα ταξίδια;

Όντως, το ATHENS FITNESS FESTIVAL είναι αφιερωμένο στη φυσική κατάσταση αλλά ευθυγραμμίζεται, επίσης, με το ευρύτερο όραμά μας στη STELLAR TRAVELS. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του φεστιβάλ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για την προώθηση της Ελλάδας -και ιδιαίτερα της Αθήνας- ως διεθνή προορισμό ευεξίας και την προσέλκυση ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για το ίδιο το φεστιβάλ, αλλά και για την εξερεύνηση των ποικίλων προσφορών της πόλης μας, όσον αφορά την υγεία και τον τουρισμό.

Η STELLAR TRAVELS, ως μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στον χώρο και με πολυετή εμπειρία, δημιουργεί αποκλειστικά πακέτα για τους συμμετέχοντες του AFF, τα οποία περιλαμβάνουν διαμονή, μεταφορά και -για όποιον το επιθυμεί- επιλογές περιήγησης στα αξιοθέατα, δημιουργώντας μια αδιαμφισβήτητα αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από πληρότητα.

Δίνουμε, λοιπόν, την ευκαιρία στον κόσμο να ζήσει αξέχαστες στιγμές λαμβάνοντας μέρος στο ATHENS FITNESS FESTIVAL, το απόλυτο fitness γεγονός στην Ελλάδα, με διεθνείς προδιαγραφές και, ταυτόχρονα, να ταξιδέψει σε μία από τις πιο όμορφες -αντικειμενικά- χώρες του κόσμου, και μάλιστα, σε μία από τις «γλυκές» εποχές του χρόνου.