ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας προβάλλει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας προβάλλει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Εργόχειρο με γεωμετρικό σχέδιο που χρησιμοποιείτα για κάλυμμα Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας που οργανώνουν τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Σ αυτήν παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, τυροκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα, σαπούνια, υφαντά, κεραμικά και κοσμήματα από 70 γυναίκες–μέλη του Συλλόγου που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητά τους και προσφέρουν στους επισκέπτες δείγματα της δουλειάς τους αλλά και κεράσματα από τα προϊόντα που φτιάχνουν με ιδιαίτερο μεράκι.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει στόχο να προβάλει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες ν' ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγική διαδικασία», τονίζει η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη, η οποία παράλληλα αναφέρει ότι έχουν προσκληθεί στην έκθεση εκπρόσωποι δικτύων διανομής και μάλιστα έχουν υπάρξει αρχικές συμφωνίες με κάποια μέλη για την προώθηση των προϊόντων σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα δώρων.

Ακόμη επισημαίνει, ότι ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης θα πραγματοποιήσει άμεσα αντίστοιχη έκθεση στο Ρέθυμνο, ενώ θα ξεκινήσει συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για παρουσία του Συλλόγου στο λιμάνι της πόλης.

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και προβολής των τοπικών προϊόντων, καθώς αυτά αναδεικνύουν την ταυτότητα της τοπικής παραγωγής», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση και πρότεινε στις γυναίκες επιχειρηματίες ν' απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για ενημέρωση και όποια άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Η έκθεση είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ ακόμη πραγματοποιούνται και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις .

Έτσι, αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 8.30 θα γίνει ομιλία με θέμα: «Ο Θεός Ερμής προστάτης του εμπορίου», από τον ιστορικό τέχνης, αρχιτέκτονα και καθηγητή Κωστή Ν. Καζαμιάκη.

Ακόμη, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα Εράν, με τους Κυβέλη Σεργίου, Νεκτάριο Παχιαδάκη και Μπάμπη Δουλγεράκη, που θα παρουσιάσουν έντεχνη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

Τέλος, καθημερινά υπάρχει ενημέρωση για τη βιολογική καλλιέργεια και τα οφέλη του ζεόλιθου στην καθημερινή διατροφή και διδάσκεται και η τέχνη της καλαθοπλεκτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ