ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lenovo: Το νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και το «όριο» των 100 εκατ. ευρώ στα έσοδα

Lenovo: Το νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και το «όριο» των 100 εκατ. ευρώ στα έσοδα
LENOVO

Την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand της στη βόρεια Ελλάδα επιδιώκει η Lenovo με το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά προϊόντα ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών ειδών ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως.

Η πορεία της Lenovo στην ελληνική αγορά είναι ανοδική τα τελευταία χρόνια και όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης, γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο στόχος για το φετινό οικονομικό έτος είναι οι πωλήσεις να ξεπεράσουν το «όριο» των 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Μακρυνιώτη, το προηγούμενο οικονομικό έτος, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι κινήθηκαν σε επίπεδα λίγο κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, η Lenovo συνεχίζει να δίνει έμφαση στα προϊόντα και λύσεις που απευθύνονται σε επιχειρήσεις. Άλλωστε, όπως επεσήμανε ο κ. Μακρυνιώτης, τα τελευταία χρόνια η Lenovo επιδιώκει να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος κατασκευαστής λύσεων πληροφορικής για τις επιχειρήσεις, προσφέροντας μία διευρυμένη γκάμα. Στο πλαίσιο αυτό έχει επιδιωχθεί να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων της Lenovo μέσω μίας διαδικασίας «ενοποίησης», η οποία επιδιώκεται να αποτελέσει και παράγοντας διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή δεδομένου ότι σε τομείς όπως είναι οι πωλήσεις servers η Lenovo πέτυχε πέρσι αύξηση της τάξεως του 36%.

Όσον αφορά στους προσωπικούς υπολογιστές, η Lenovo διατηρεί τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση στο σύνολο της αγοράς. Η εκτίμηση για φέτος είναι ότι η αγορά των PC που απευθύνονται σε επιχειρήσεις θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ εκείνη των προσωπικών υπολογιστών που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

NIK_0171.jpg

Το νέο κατάστημα

Στην προσπάθεια της Lenovo να διατηρηθεί στην κορυφή το νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Το «e-lenovo.gr – The New Lenovo Experience», όπως είναι η επίσημη επωνυμία του βρίσκεται σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο στο εμπορικό κέντρο της πόλης (Τσιμισκή 10) και τη λειτουργία του έχει αναλάβει η Lenovo Exclusive Informatics. Η τελευταία είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια και ασχολείται αποκλειστικά με τη διάθεση προϊόντων της Lenovo, κάτι που κάνει με μεγάλη επιτυχία μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος e-lenovo.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το e-lenovo.gr έχει μερίδιο αγοράς περίπου 5% όσον αφορά στις πωλήσεις φορητών υπολογιστών στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το e-lenovo.gr διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων της Lenovo στην Ελλάδα με τις παραγγελίες να είναι δυνατό να παραδοθούν την επόμενη εργάσιμη σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

NIK_0196.jpg

Όσον αφορά στο νέο κατάστημα, στόχος του είναι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lenovo Exclusive Informatics, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, είναι να γνωρίσει η Θεσσαλονίκη καλύτερα τα προϊόντα της Lenovo. Γι’ αυτό και στο συγκεκριμένο κατάστημα υπάρχουν αρκετά προϊόντα που είναι δύσκολο να παρουσιαστούν σε άλλα φυσικά σημεία πώλησης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην παρουσίαση οικογενειών προϊόντων όπως είναι τα all-in-one PCs αλλά και σειρές Yoga, Legion, ThinkPad, ThinkBook και IdeaPad.

Σημειώνεται ότι τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος (20 Απριλίου) συνοδεύονται από μία σειρά από εκδηλώσεις και διαγωνισμούς με σημαντικά δώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ