ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μασούτης: Ενισχύει την παρουσία στα νησιά - Εγκαινίασε το ανακαινισμένο κατάστημα στην Κέρκυρα

Μασούτης: Ενισχύει την παρουσία στα νησιά  - Εγκαινίασε το ανακαινισμένο κατάστημα στην Κέρκυρα

Την ανάπτυξη στη νησιωτική χώρα συνεχίζει δυναμικά η Δ. Μασούτης, η οποία εγκαινίασε το Σάββατο, το ανακαινισμένο μεγάλο κατάστημα της Κέρκυρας ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία του πρώτου Cash & Carry (κατάστημα χονδρικής) στο νησί το 2025 αλλά και την επέκτασή της στη Λευκάδα.

Σημειώνεται πως η Μασούτης κατέχει ηγετική θέση στην Κέρκυρα καθώς το 2022 η πρόσθεσε στο δίκτυό της, 18 νέα καταστήματα, μετά τη συμφωνία της με τη κρητική ΣΥΝ.ΚΑ και τη μεταβίβαση των καταστημάτων του νησιού, των εταιρειών «Γαλαξίας Α.Ε.» και «Μαρκάτο Α.Ε.». Ο συνολικός τζίρος των 18 καταστημάτων φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ αποτελώντας το 4% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας. Σε αυτά απασχολούνται 314 εργαζόμενοι, με την Μασούτης να διατηρεί το σύνολο των εργαζόμενων στα καταστήματα που εξαγοράστηκαν ή συγχωνεύτηκαν.

Το κατάστημα, επιφάνειας 1.600 τ.μ. με αποθηκευτικό χώρο, που ανακαινίστηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, αποτελεί το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ στο νησί, ενώ απασχολεί 30 εργαζόμενους. Απέναντι από το ανακαινισμένο κατάστημα σχεδιάζεται μάλιστα, η δημιουργία το 2025, του πρώτου Cash & Carry, στην Κέρκυρα, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού στη χονδρική. Στο πλάνο της εταιρείας είναι και η περαιτέρω επέκταση της στο Ιόνιο, προσεχώς στη Λευκάδα.

Επενδύσεις 25 εκατ. για ανακαινίσεις και νέα καταστήματα

Η εταιρεία για το τρέχον έτος υλοποιεί επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις ήδη υφιστάμενων αλλά και τη δημιουργία νέων καταστημάτων. Συγκεκριμένα, το πλάνο της για το 2024 περιλαμβάνει νέα καταστήματα και συγκεκριμένα, το Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες στο οποίο θα αναπτυχθεί και οικιστικό project, τη Νέα Σμύρνη, όπως επίσης και κατάστημα στη Χαλκίδα.

Σε ό,τι αφορά τις ανακαινίσεις καταστημάτων, από τις αρχές του έτους έχουν ήδη έχουν ανακαινιστεί 5 καταστήματα: ένα στην Σαντορίνη, 2 στην Κέρκυρα, ένα στην Μήλο και ένα στα Τρίκαλα. Μέσα στο 2024, θα πραγματοποιηθούν συνολικά ανακαινίσεις 15 καταστημάτων, εκ των οποίων 12 στην Περιφέρεια και 3 στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Μασούτης, η οποία διαθέτει μερίδιο αγοράς 10%, το 2023 ξεπέρασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 16%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 7,5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ