ΕΒΕΑ: Να μην επιβληθούν πρόστιμα στις επιχειρήσεις που έχουν ραντεβού διασύνδεσης POS
Την αναγκαιότητα για τη μη επιβολή προστίμων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS τόνισε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλε χθες στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, μεταφέροντας αίτημα των επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου, ζητά να μην επιβληθούν πρόστιμα στις επιχειρήσεις που έχουν ραντεβού διασύνδεσης POS - ταμειακών μηχανών.
Η κα Εφραίμογλου στην επιστολή της αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκύπτουν στην περίπτωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών μηχανογραφικών εφαρμογών, λόγω των πολυάριθμων προβλημάτων, όπως τα μη ενημερωμένα λογισμικά των παροχών POS, οι αναβαθμίσεις αυτών κ.α., αλλά και των σημαντικών καθυστερήσεων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
POS: Για ποιες συναλλαγές μειώνεται η προμήθεια κατά 50% - Οι ΚΑΔ της «Μικρής Λιανικής»
Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 56χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 78χρονης θείας του
16:53
Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών απαιτεί ο ΟΣΕΘ, μετά από τις φωτιές σε λεωφορεία
16:46
Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από την σφοδρή χιονοθύελλα – Κινητοποιήθηκε ο στρατός
16:42
Ο Πίτερ Μάντελσον «απογοήτευσε τη χώρα του», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ
16:36