ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εφορία: "Λουκέτα" 30 ημερών σε επιχειρήσεις που παρεμποδίζουν ελέγχους

Εφορία: "Λουκέτα" 30 ημερών σε επιχειρήσεις που παρεμποδίζουν ελέγχους
Λουκέτα 30 ημερών σε επιχειρήσεις που παρεμποδίζουν φορολογικούς ελέγχους EUROKINISSI

"Λουκέτα" έως και 30 ημερών επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις που παρεμπόδισαν ελέγχους εφοριακών.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε σήμερα πως προέβη με αποφάσεις της στην αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς και υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά τη διενέργεια σχετικών ελέγχων.

Οι παραβάσεις αφορούσαν κυρίως σε παρεμπόδιση του ελέγχου με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο περαιτέρω έλεγχος, σε μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, σε μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κ.ά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 10 έως 30 ημερών, ανάλογα με τη βαρύτητα της αποδιδόμενης παράβασης.

Σε ψαροταβέρνα στη Ρόδο επεβλήθη λουκέτο 30 ημερών για παρεμπόδιση ελέγχου και μη έκδοση αποδείξεων. Σε ψητοπωλείο στην Μυτιλήνη που παρεμπόδισε έλεγχο μπήκε λουκέτο για 10 ημέρες, εστιατόριο στα Χανιά έκλεισε υποχρεωτικά για 20 ήμερες διότι δεν εξέδιδε αποδείξεις, στην Χίο μπήκε λουκέτο 10 ημερών σε αναψυκτήριο για παρεμπόδιση ελέγχου, σε καφέ - μπαρ στην Ιστιαία για παρεμπόδιση ελέγχου και μη έκδοση αποδείξεων επεβλήθη λουκέτο 10 ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ