ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Helleniq Energy: Προσεκτική η ανάπτυξη στις ΑΠΕ

Helleniq Energy: Προσεκτική η ανάπτυξη στις ΑΠΕ

Σε ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με προσεκτικά βήματα προχωρά ο όμιλος της Helleniq Energy.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χθες η διοίκηση στους οικονομικούς αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, στο τέλος του 2024 η εγκατεστημένη ισχύς των «πράσινων» μονάδων του ομίλου αναμένεται να φθάσει κοντά στα 600 μεγαβάτ, από 381 μεγαβάτ σήμερα.

«Σε θέματα ΑΠΕ είμαστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα προβλήματα διαθεσιμότητας ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα, αλλά και στις τεχνολογίες αποθήκευσης, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα. Παρόλα αυτά, ωριμάζουμε το χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο ανέρχεται σε 4,3 GW και προσβλέπουμε σε λειτουργία 1 GW στους επόμενους 18 μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο ίδιος ανήγγειλε σημαντικές συμφωνίες τους επόμενους μήνες για ανάπτυξη του διεθνούς χαρτοφυλακίου. Πέραν των ΑΠΕ οι επενδύσεις στον τομέα της διύλισης αναμένεται να φθάσουν φέτος στα 200-250 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σιάμισιης εξέφρασε την προσδοκία να αρθεί τους επόμενους μήνες το πλαφόν στα εμπορικά περιθώρια που επιβλήθηκε λόγω της ενεργειακής κρίσης. Επίσης υπογράμμισε το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι η διάθεση του 11% των μετοχών βοήθησε την άνοδο της τιμής και σε ερώτηση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Gazprom.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ