ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H ΕCO Hellas εγκαινίασε την κατασκευή δύο έργων βιοαερίου σε Ιεράπετρα και Σητεία

H ΕCO Hellas εγκαινίασε την κατασκευή δύο έργων βιοαερίου σε Ιεράπετρα και Σητεία

Ο κ. Χρήστος Λιάλιος, Επικεφαλής Ανάπτυξης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Βιοαερίων Ιεράπετρας και Σητείας, ο κ. Γκερτ Κρόμαρκ, Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας ewerGy GmbH, η κυρία Ελένη Μπαϊράμη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ECO Hellas, o  Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης και ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης κατά τα εγκαίνια της κατασκευής της μονάδας Βιοαερίου στην Ιεράπετρα.

Eco Hellas

Την κατασκευή δύο έργων βιοαερίου στις περιοχές της Ιεράπετρας και της Σητείας στην Κρήτη εγκαινίασε η ECO Hellas.

Την κατασκευή δύο έργων βιοαερίου στις περιοχές της Ιεράπετρας και της Σητείας στην Κρήτη εγκαινίασε η ECO Hellas.

Τα έργα, συνολικής ισχύος 2MW αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του 2025, λύνοντας το πρόβλημα της ανακύκλωσης μιας σειράς υλικών (κατσίγαρος, θερμοκηπιακά απόβλητα κλπ) για πλήθος τοπικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για έργα που εντάσσονται πλήρως στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, δημιουργώντας «πράσινη» ενέργεια καθώς και θερμότητα αξιοποιώντας απόβλητα από ελαιοτριβεία, πυρηνελαιουργεία και θερμοκήπια που μέχρι σήμερα επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Τα εγκαίνια της κατασκευής των έργων ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε την Δευτέρα 20 Μάϊου η ECO Hellas στην περιοχή της Ιεράπετρας, με τη στήριξη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ECO Hellas Ελένη Μπαϊράμη παρουσίασε τα έργα και τη συμβολή τους στην τοπική κοινωνία, κάνοντας λόγο για μια επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα δημιουργήσει πλήθος θέσεων άμεσων και έμμεσων ποιοτικών θέσεων εργασίας, τόσο κατά την περίοδο κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία των έργων.

eco-hellas-biogas4.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο οποίος χαιρέτισε την έναρξη κατασκευής των έργων, κάνοντας λόγο για σημαντική εξέλιξη η οποία βοηθάει τον τόπο, αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα των καλλιεργητών της περιοχής.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης εστίασε στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, η οποίες στην πλειονότητά τους θα καλυφθούν από κατοίκους της περιοχής, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη των έργων.

Παράλληλα, χαιρετισμό απέστειλε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για «έργα που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όσον αφορά την κυκλική οικονομία, έργα που επιβεβαιώνουν ότι πλέον η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά, με επενδύσεις να υλοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, o καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), Σπύρος Παπαευθυμίου παρουσίασε μελέτη για τη σημασία των έργων ΑΠΕ στην περιοχή, ως αντιστάθμισμα των κλιματολογικών αλλαγών.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο χώρο ανάπτυξης του έργου στην Ιεράπετρα, πρωτοστατούντος του Ηγούμενου της Μονής Τοπλού, Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου Σκαρβέλη.

Σημειώνεται ότι o όμιλος εταιρειών της ECO Hellas προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανάπτυξης και λειτουργίας έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Διαθέτει εγχώρια αλλά και διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων μεγάλης ισχύος καθώς και έργων βιοαερίου και αεριοποίησης καθώς και βιομεθανίου. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017 και τα τελευταία επτά χρόνια έχει αναπτύξει και ολοκληρώσει μια σειρά έργων ΑΠΕ σε όλη τη χώρα καθώς και στα Βαλκάνια.

H κυρία Ελένη Μπαϊράμη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ECO Hellas δήλωσε «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς ξεκινάμε την κατασκευή δύο ιδιαίτερα σημαντικών έργων ΑΠΕ στην περιοχή του Λασιθίου. Πρόκειται για έργα που αναπτύσσονται στην Κρήτη για την Κρήτη και αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα της περιοχής, με πλήρη εναρμόνιση με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Έχοντας και την έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας που αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε τα έργα το συντομότερο δυνατόν, δημιουργώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ