ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola 3E: Άλμα στα καθαρά κέρδη, αυξημένος ο τζίρος το 2023

Coca-Cola 3E: Άλμα στα καθαρά κέρδη, αυξημένος ο τζίρος το 2023
AP

Καθαρά κέρδη 43,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2023 η Coca-Cola 3E το 2023, έναντι 26,6 εκατ. το 2022 ενώ ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 6,12% και διαμορφώθηκε στα 119,6 εκατ. εκατ. κιβώτια συνολικά.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε η εταιρεία, τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 669,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 16,7%. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 223,2 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 23,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων στα 61 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 54,8%.

Σημειώνεται πως από 1η Ιανουαρίου 2023, η Coca-Cola 3E έχει εισέλθει στην κατηγορία της μπύρας, μέσω της αποκλειστικής, μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την AB InBev, που διαθέτει ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σήματα μπύρας, όπως Corona, Stella Artois και Bud. Η συνεργασία περιλαμβάνει πωλήσεις, διανομή, trade marketing και ενεργοποίηση της αγοράς για ορισμένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα που ανήκουν στην AB InBev. Επίσης, από το Μάρτιο του 2023, ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο των ανθρακούχων ποτών για ενήλικες με την εμπορία των προϊόντων Three Cents.

Για το 2024 η εταιρεία, όπως επισημαίνεται, αναμένει ότι το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα θα παραμείνει ευμετάβλητο, παρουσιάζοντας ωστόσο σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2023. Οι στρατηγικές της προτεραιότητες για ενδυνάμωση του επιχειρηματικού της μοντέλου διατηρούνται αμετάβλητες.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας για ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για την αγορά, προκειμένου να διαθέτουμε στους καταναλωτές και πελάτες μας το κατάλληλο προϊόν, στην κατάλληλη συσκευασία, στην κατάλληλη τιμή, για το κατάλληλο κανάλι διανομής σε κάθε ευκαιρία κατανάλωσης. Η στρατηγική αυτή, μας επιτρέπει να βρίσκουμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στον προσδιορισμό των τιμών μας, τη βελτίωση του μίγματος συσκευασίας, τις συνέργειες με πελάτες μας εντός του διευρυμένου χαρτοφυλακίου μας και τη δυνατότητα να παραμένουν προσιτά τα προϊόντα μας έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών μας» επισημαίνεται στην Έκθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ