AVAX: Υπογραφή σύμβασης 42,9 εκατ. ευρώ με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για φωτοβολταϊκό σταθμό 125MW
Σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 125MW στη Μεγαλόπολη, υπέγραψε ο Όμιλος ΑΒΑΞ με τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 42,9 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στις θέσεις Καταρραχιά και Τριπόταμο του δήμου Μεγαλόπολης. Το νέο έργο περιλαμβάνει σύνδεση σε υφιστάμενο υπαίθριου τύπου υποσταθμό (Υ/Σ) 33/150kV και επέκταση αυτού με μία νέα πύλη.
Η νέα συμφωνία αποτυπώνει την ισχυρή παρουσία της ΑΒΑΞ σε μεγάλα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία της με τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, που επισφραγίστηκε με την πρόσφατη επιτυχημένη ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού σταθμού Αγίου Χριστοφόρου δήμου Εορδαίας με ονομαστική ισχύ 64,983MW.
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27