ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε πληρωμή των τευτλοπαραγωγών προχωρά η ΕΒΖ

Σε πληρωμή των τευτλοπαραγωγών προχωρά η ΕΒΖ
Φωτογραφία αρχείου της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2006 από εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Στην πληρωμή των τευτλοπαραγωγών προχώρησε σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και –όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας– αύριο ακολουθεί η πληρωμή των ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων.

Στην επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλο Μπογιαννίδη τονίστηκε ότι μέχρι το μεσημέρι δεν είχε μπει ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου: «Δεν αμφιβάλω για τα λεγόμενα της διοίκησης της ΕΒΖ, αλλά αύριο που θα κάνω την ενημέρωση θα μπορώ να πω το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς μας. Δεν πιστεύω ότι μας έβαλαν όλο το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν, αφού η εταιρεία έχει και άλλες υποχρεώσεις».

Πάντως, στην ανακοίνωσή της η ΕΒΖ τονίζει ότι «η διοίκηση της εταιρείας ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα όσα είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της και δηλώνει ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους για το έτος 2015, όπως είχε δεσμευτεί».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων στο Πλατύ της Ημαθίας και στην Ορεστιάδα. Όπως αναφέρει η διοίκηση, «με βάση τον προγραμματισμό η καμπάνια του 2016 θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι εμφανές ότι μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ, έγινε κατορθωτή η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η εξυγίανση της προχωρά με γοργούς ρυθμούς».

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΕΒΖ ευχαριστεί «τόσο τους παραγωγούς για την τεράστια ανοχή που επέδειξαν όσο και τους εργαζόμενους για την συνεργασία τους».

«Σαν νέα διοίκηση διαβεβαιώνουμε ότι ξεκίνησε μια νέα ελπιδοφόρος εποχή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ