ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Volkswagen θα περικόψει την παραγωγή της σε τρία εργοστάσια στη Γερμανία

Η Volkswagen θα περικόψει την παραγωγή της σε τρία εργοστάσια στη Γερμανία
Το εργοστάσιο της Volkswagen στο Βολφσμπουργκ, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Η Volkswagen θα περικόψει τις ώρες εργασίες σε ορισμένα τμήματα της παραγωγής στο βασικό εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ (Wolfsburg) και σε άλλα δύο γερμανικά εργοστάσια, καθώς ένας προμηθευτής της έχει σταματήσει να παραδίδει τμήματα χυτοσιδήρου που είναι απαραίτητα για να κατασκευαστούν τα κιβώτια ταχυτήτων.

Αυτό δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην εταιρία, αναφέροντας ότι τα σχέδια για την περικοπή των ωρών εργασίας μόνο στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ θα επηρεάσουν περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.

Τα άλλα δύο εργοστάσια για τα οποία γίνεται λόγος βρίσκονται στις γερμανικές πόλεις Κάσελ (Volkswagenwerk Kassel) και Τσβίκαου (Volkswagenwerk Zwickau).

Από την πλευρά της προμηθεύτριας ES Automobilguss GmbH, εκπρόσωπός της ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Η εταιρία μας βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τη Volkswagen και είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της Volkswagen στην έδρα της επιχείρησης στο Βόλφσμπουργκ δήλωσε πως η περικοπή των ωρών εργασίας αποτελεί πιθανή λύση στα προβλήματα εφοδιασμού, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ