ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στη Καλαμάτα

Ιδρύεται Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στη Καλαμάτα
Ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη

Προωθείται με ταχείς ρυθμούς η ίδρυση Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στην Καλαμάτα με σύμπραξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη (Κωνσταντακόπουλου) και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στόχος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη είναι η αναβάθμιση του γεωργικού τομέα στη Μεσσηνία.

Σε συνάντηση που είχε χθες με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο υπεύθυνος δράσεων του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη Διονύσης Παπαδάτος ενημέρωσε ότι το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας θα έχει δύο σκέλη:

  • Θα πραγματοποιεί σεμινάρια ανοιχτά σε όλους με συμβολική οικονομική συμμετοχή, τα οποία θα περιλαμβάνουν θεωρία κατά 30% και πρακτική άσκηση κατά 70%.
  • Θα συστήσει συμβουλευτική επιτροπή, ώστε αν προκύψει κάποια καλή ιδέα να βοηθηθεί η σύσταση επιχείρησης, με την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, το σχεδιασμό της απόκτησης μηχανημάτων και την οργάνωση της παραγωγής.

Η περίοδος 2016-2017 θα είναι χρονιά πιλοτικής δράσης του Κέντρου, ενώ τα περισσότερα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Ο δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει δωρεάν γραφεία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας για την διοικητική υποστήριξη του Κέντρου, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος δραστηριοποιείται εκεί, ιδίως κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Επιπλέον, ο δήμος θα συμμετάσχει και με το στελεχιακό δυναμικό του στην διαδικασία, καθώς πρόκειται για θέμα με προφανή δημόσια ωφέλεια.

Η πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει καταγεγραμμένη προσφορά στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ