Volkswagen: Σχεδιάζει κλείσιμο εργοστασίων στην Γερμανία, χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Martin Meissner, FileΗ Volkswagen σχεδιάζει να κλείσει τρία εργοστάσια στην Γερμανία, να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις προσωπικού και σε μειώσεις μισθών για να αντιμετωπίσει την σοβαρή κρίση που διέρχεται.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο των εργαζομένων κάνοντας λόγο για «αφαίμαξη» άνευ προηγουμένου στα 80 χρόνια της ιστορίας της.
«Η διεύθυνση θέλει να κλείσει τουλάχιστον τρία εργοστάσια VW στην Γερμανία. Εχει επίσης την πρόθεση να μειώσει το μέγεθος όλων των εργοστασίων που θα παραμείνουν στην χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της προέδρου του συμβουλίου των εργαζομένων Ντανιέλα Καβάλο, η οποία αποκάλυψε πληροφορίες που της διαβιβάσθηκαν από την διεύθυνση.
Η διεύθυνση της Volkswagen δεν αντέδρασε στις αποκαλύψεις, αλλά κάλεσε μέσω εκπροσώπου τους κοινωνικούς εταίρους σε «εμπιστευτικές» και «εσωτερικές» συνομιλίες.
Σύμφωνα με άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο όμιλος επιδιώκει να εξοικονομήσει συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Το επόμενο ραντεβού για τις μισθολογικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη και είναι γεγονός ότι η Volkswagen βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία της. Η κατάσταση είναι σοβαρή και η ευθύνη των κοινωνικών εταίρων τεράστια», είπε ο εκπρόσωπος.
Στο Βερολίνο, ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς προειδοποίησε μέσω ενός εκ των εκπροσώπων του για το ενδεχόμενο μεγάλου κύματος απολύσεων.
Η κυβέρνηση θέλει να ακούσει τι έχει να πει η διεύθυνση της Volkswagen, αλλά «η θέση του καγκελαρίου είναι σαφής, δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες ενδεχόμενων κακών αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν από την διεύθυνση κατά το παρελθόν και ότι η προτεραιότητα πρέπει τώρα να είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Μπύχνερ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Volkswagen: Εξετάζει «λουκέτο» σε εργοστάσιά της εντός Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της
Πάνω από 600 μετανάστες σε 24 ώρες στην Κρήτη - 209 διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου
19:14
2025, η χρονιά του Ντόναλντ Τραμπ: Γεωπολιτικό «πόκερ» με άλλους όρους και νέα ήθη
19:05
Αγρότες πέταξαν άχυρο και κοπριά έξω από το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Σταυρού Παπασωτηρίου
18:56
Σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε σε περιοχή στα βορειοανατολικά της Ταϊβάν
18:43