ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σπύρος Γιαννιώτης: Ένα αργυρό τόσο… χρυσό στις καρδιές μας

Σπύρος Γιαννιώτης: Ένα αργυρό τόσο… χρυσό στις καρδιές μας
Ο προέδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. Νίκος Καραμούζης, ο «αργυρός» Σπύρος Γιαννιώτης και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ergasias A.E. Φωκίων Καραβίας

Φέρνοντας το ασημένιο μετάλλιο από το Ρίο, το κατόρθωμα του Σπύρου Γιαννιώτη είναι η τρανή απόδειξη της επιμονής και της εκπλήρωσης ενός ονείρου που έμελλε να πραγματωθεί στο φινάλε της καριέρας του.

Στις αποσκευές του, εκτός από το αργυρό μετάλλιο, που στα μάτια κάθε Έλληνα «έλαμπε» σαν χρυσό, ο Σπύρος Γιαννιώτης έφερε σημαντικές αναμνήσεις και πολύ όμορφες εικόνες. «Νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικότερο» δήλωσε ο Ολυμπιονίκης στο CNN Greece στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σχετικά η Eurobank Ergasias A.E., αποκλειστικός χορηγός του μεγάλου αθλητή.

Η εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων της Eurobank Ergasias A.E., στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού γέμισε χαμόγελα, υπερηφάνεια και αισιοδοξία όλους όσοι παρευρέθηκαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά με τον «ασημένιο» Σπύρο και κυρίως τους μικρούς του φίλους.

LP1 1973

Αυτόγραφα για τα παιδιά υπέγραψε ο Σπύρος Γιαννιώτης και μοίρασε χαμόγελα ευτυχίας

LP1 1977

«Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει την κατάκτηση του μεταλλίου, όμως με όλα αυτά τα παιδιά γύρω μου και με το θαυμασμό που δείχνουν... Πιστεύω πως αυτό το συναίσθημα είναι πολύ καλύτερο από κάθε μετάλλιο» είπε με ένα πλατύ χαμόγελο, γεμάτο υπερηφάνεια αλλά και ταπεινοφροσύνη ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης.

«Πέρα από τα μετάλλια, ο Σπύρος διακρίνεται για συγκεκριμένες ηθικές αξίες που μεταφέρει: Η επιμονή, η στοχοπροσήλωση, η προσπάθεια και κυρίως το ήθος. Είναι αξίες που η κοινωνία μας έχει πολλή ανάγκη σήμερα» δήλωσε ο κ. Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ergasias A.E.

LP1 1991

Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης με την Βασιλένια Αγγελούδη, Group Commercial Manager της DPG

LP1 2077

Η Group Commercial Manager της DPG Βασιλένια Αγγελούδη, οι συναθλητές Σοφία Μπεκατώρου και Μιχάλης Πατενιώτης και η δημοσιογράφος Σοφία Μαυραντζά

Ο μεγάλος αθλητής πρόσθεσε πως «ένας αθλητής, για να αγγίξει την κορυφή, χρειάζεται δίπλα του πολλούς ανθρώπους: Σίγουρα την οικογένειά του, τον προπονητή του, τους φίλους του. Ωστόσο, θεωρώ πως και η στήριξη της Eurobank σε έναν αθλητή είναι πολύ σημαντική» επεσήμανε προσθέτοντας ότι «παρόλο που μία οικονομική βοήθεια είναι δύσκολη στις μέρες μας, ωστόσο κάποιοι χορηγοί επιμένουν να βοηθάνε και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε για το καλύτερο».

LP1 2170

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Σοφία Μπεκατώρου με τον Μιχάλη Πατενιώτη που αγωνίστηκαν με τη σειρά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προσπαθώντας για το καλύτερο. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε ωστόσο μπορέσαμε και παίξαμε ισάξια με τους αντιπάλους μας» είπε ο Μιχάλης Πατενιώτης, για την παρουσία του πληρώματος, με τη Σοφία Μπεκατώρου να δηλώνει σχετικά με το άθλημα: «Υπάρχει τεχνογνωσία και μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα στο μέλλον, αλλά κυρίως υπάρχει καλή διάθεση».

LP1 2144

Ο Μιχάλης Πατενιώτης, ο Φωκίων Καραβίας, η Σοφία Μπεκατώρου και ο Νίκος Καραμούζης

Η Σοφία Ασουμανάκη, γεμίζοντας μας υπερηφάνεια, διακρίθηκε στο διθέσιο σκιφ γυναικών στο Ρίο καταλαμβάνοντας την 4η θέση και έκανε την έκπληξη με την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα. Η ίδια ήταν επίσης παρούσα στην εκδήλωση λέγοντας στο CNN Greece: «Ήταν απίστευτη και μοναδική εμπειρία που με γέμισε πείσμα ώστε την επόμενη φορά να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

LP1 2156 copy

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ergasias A.E. Φωκίων Καραβίας, η αθλήτρια Σοφία Ασουμανάκη και ο προέδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. Νίκος Καραμούζης

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 10 χλμ κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Σπύρος Γιαννιώτης προτίθεται να παραμείνει στον αθλητικό χώρο, αλλά από άλλο πόστο, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη, όμως μπορώ με βεβαιότητα να πω πως θα παραμείνω στο χώρο του αθλητισμού. Θέλω να ηρεμήσω πρώτα, να καθαρίσει λίγο το μυαλό μου, να ευχαριστηθώ αυτό που έκανα. Δεν ξέρω αν θα περάσω στο κομμάτι της προπόνησης, αλλά πάντως σίγουρα θα είμαι μέσα στο χώρο γιατί αισθάνομαι πως έχω να δώσω στη νέα γενιά» εξομολογήθηκε στο CNN Greece.

LP1 2182

Δείτε το μοναδικό βίντεο, για την επιμονή, την προσπάθεια και το ήθος του μεγάλου αθλητή:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ