Χατζηθεοδοσίου: Το μεγάλο θέμα για την επιχειρηματικότητα, το 2025, θα είναι η στέγη
Τη σημαντική αύξηση των δαπανών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ενώ αναφέρθηκε και στην καταναλωτική κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το μεγάλο θέμα στη διάρκεια του 2025 θα είναι η στέγη, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ακινήτων, τα μισθωτήρια συμβόλαια των οποίων λήγουν.
Σε ό,τι αφορά στην εμπορική κίνηση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ διέκρινε τρία κανάλια πωλήσεων - το διαδίκτυο, τις πολυεθνικές εταιρίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του τζίρου μεταφέρεται πλέον στις δύο πρώτες επιλογές «με οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες για τις ΜμΕ, το 90% των οποίων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, ο πλούτος των οποίων μένει στη χώρα».
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και σε αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούνται από, κάποιες, μεγάλες διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες και υπογράμμισε την ανάγκη παρέμβασης σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηθεοδοσίου στο CNN Greece: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να χαράξει δική της πολιτική
«Αποκολλήθηκε παράθυρο»: Η ανακοίνωση της Ryanair για την πτήση από Θεσσαλονίκη για Γερμανία
13:29
Βιωσιμότητα με ουσία: Πώς η ΔΕΠΑ επαναπροσδιορίζει τον ρόλο μιας σύγχρονης ενεργειακής εταιρείας
13:25
Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν τρεις άνδρες από την φωτιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών
13:23
Οργή στο Μεξικό για τον θάνατο 52χρονου στο Χιούστον από πράκτορες της ICE - Προσφυγές κατά των ΗΠΑ
13:12