Χατζηθεοδοσίου: Το μεγάλο θέμα για την επιχειρηματικότητα, το 2025, θα είναι η στέγη
Τη σημαντική αύξηση των δαπανών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ενώ αναφέρθηκε και στην καταναλωτική κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το μεγάλο θέμα στη διάρκεια του 2025 θα είναι η στέγη, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ακινήτων, τα μισθωτήρια συμβόλαια των οποίων λήγουν.
Σε ό,τι αφορά στην εμπορική κίνηση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ διέκρινε τρία κανάλια πωλήσεων - το διαδίκτυο, τις πολυεθνικές εταιρίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του τζίρου μεταφέρεται πλέον στις δύο πρώτες επιλογές «με οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες για τις ΜμΕ, το 90% των οποίων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, ο πλούτος των οποίων μένει στη χώρα».
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και σε αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούνται από, κάποιες, μεγάλες διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες και υπογράμμισε την ανάγκη παρέμβασης σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηθεοδοσίου στο CNN Greece: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να χαράξει δική της πολιτική
Καιρός: Βροχές σε Κρήτη και Αιγαίο και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας
07:00
Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς (17/09): Υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Εύβοια και 10 ακόμα περιοχές
06:30
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17 Σεπτεμβρίου)
06:00
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 6.500 αναπληρωτές στη Β΄ φάση των προσλήψεων
05:00