«Πράσινο φως» στο deal AKTOR - Prodea για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων ΜΙΛΟΡΑ
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συναλλαγή AKTOR - Prodea, για την απόκτηση από την πρώτη χαρτοφυλακίου ακινήτωντης «ΜΙΛΟΡΑ», συνολικής αξίας περίπου 600 εκατ. ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί πως τα εν λόγω ακίνητα της ΜΙΛΟΡΑ, ιδιοκτησίας Prodea αποφέρουν ετήσιο εισόδημα από μισθώματα περίπου 41,5 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει απόφαση της Επιτροπής:
1. Στις 14 Ιανουαρίου 2025 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η επιχείρηση ΑΚTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και με διακριτικό τίτλο AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, μητρική εταιρεία του Ομίλου της AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, αποκτά τον έλεγχο του συνόλου της επιχείρησης ΜΙΛΟΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και με διακριτικό τίτλο ΜΙΛΟΡΑ Μ.Α.Ε. και, μέσω αυτής, χαρτοφυλακίου ακινήτων συνολικής αξίας περίπου €600 εκατ., τα οποία αποφέρουν ετήσιο εισόδημα από μισθώματα περίπου €41,5 εκατ., ιδιοκτησίας της PRODEA INVESTMENTS.
2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των μερών είναι:
(α) Ο Όμιλος της AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών δημοσίων και ιδιωτικών έργων, των μεταλλικών κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης ακινήτων, καθώς και στους τομείς των αδρανών υλικών, της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης επαγγελματικών κτιρίων (facility management) και της παραγωγής και εμπορίας πρασίνου.
(β) Η ΜΙΛΟΡΑ Μ.Α.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και, συγκεκριμένα, στην απόκτηση, ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
AKTOR: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ - Στις 4/1 οι νέες μετοχές
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μια βροχή δεν θα μας σώσει
07:41
Οι εκτοξευτές πυραύλων PULS και το στρατηγικό άλμα των ελληνικών δυνατοτήτων
07:32
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία Byron (vids)
07:30
Ανδρουλάκης για Τσίπρα: Μπορεί να δημιουργήσει μια ανακατωσούρα
07:23