ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διεθνής βράβευση «Global National FDI Program» για το ΤΑΙΠΕΔ

Διεθνής βράβευση «Global National FDI Program» για το ΤΑΙΠΕΔ

Με το βραβείο «Global National Foreign Direct Investment Program (FDI) Award 2016» τιμήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ από το διακεκριμένο διεθνές συνδρομητικό περιοδικό The European.

Τo ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε νικητής στην κατηγορία «Εθνικό Πρόγραμμα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων» από τους αναγνώστες του «The European» μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων «The European Awards» που απονέμει.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία ή φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα πετυχαίνει αυτή τη διάκριση, καταδεικνύοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και στέκεται με αξιώσεις στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν τα εξής:

- Στρατηγική Ανάπτυξης Εθνικής Οικονομίας

- Εθνικό Σχέδιο Προώθησης Ξένων Άμεσων Επενδύσεων

- Ευκαιρίες Απασχόλησης

- Αξιοπιστία Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων

- Δημιουργία Εθνικής Αξίας

- Εταιρική Διακυβέρνηση.

Το «The European» βραβεύει επιχειρήσεις που ενισχύουν την οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη σε μια σειρά κλάδων και τομέων, όπως είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η ενέργεια, η τεχνολογία, οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ασία κ.ά. Οι διακριθέντες οργανισμοί έχουν αναγνωριστεί για τη πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους τομείς δραστηριότητάς τους.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ από το διακεκριμένο περιοδικό «The European» με το βραβείο “Global National FDI Program” για το 2016 αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του. Η διεθνής οικονομική κοινότητα αναγνωρίζει με τον πιο απτό τρόπο τις προσπάθειες της χώρας μας να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης με μοχλό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εφαρμόζει το ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η βράβευση αυτή είναι η απόδειξη ότι η δέσμευση της Ελλάδας να ανακτήσει την διεθνή αξιοπιστία της έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων».

Σχετικά με τα βραβεία

Τα European Awards επιβραβεύουν την αριστεία εδώ και 10 χρόνια. Η εκδοτική εταιρεία δεν καταρτίζει κατάλογο των πιθανών νικητών των βραβείων. Όλοι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία οι οργανισμοί ή ιδιώτες είναι προεπιλεγέντες από τους 134.000 συνδρομητές / αναγνώστες του περιοδικού (Επιχειρήσεις, Ιδιώτες Υψηλού Πλούτου – HNW Individuals, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Οικονομικοί Διευθυντές, Πρόεδροι ΔΣ) και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατονομάζουν τους υποψηφίους της επιλογής τους.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ιδιώτες πρώην μέλη του «Fortune 500», διεθνείς εμπειρογνώμονες και ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (www.hradf.com).

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Ρόη Χάικου, Τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2103274451 / +30 6981465992, Email press@hraf.gr & rhaikou@hraf.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ