ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BCA: Πώς να σπουδάσεις… πρωτοποριακά εξ αποστάσεως!

BCA: Πώς να σπουδάσεις… πρωτοποριακά εξ αποστάσεως!

Είναι γεγονός πως η σύγχρονη εποχή απαιτεί τη συνεχή επιμόρφωση οποιουδήποτε επαγγελματία, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου επαγγελματικού τοπίου.

Οι εργαζόμενοι, για να ανταποκριθούν και να επιβιώσουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον πρέπει να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που θα τους προσφέρει εξειδίκευση και θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν επαγγελματικά. Πώς είναι δυνατόν να επιτύχουν κάτι τέτοιο όταν οι υποχρεώσεις, ο χρόνος και οι αποστάσεις δεν το επιτρέπουν;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι εύκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον τα πάντα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά: Από αγορές μέχρι... μαθήματα. Το διαδίκτυο αποτελεί το κύριο μέσο επικοινωνίας, ενώ οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής και φέρνουν επαναστατικές μεθόδους διδασκαλίας, όπως το διαδεδομένο στην εποχή μας e-learning.

Έτσι, σήμερα οποιοσδήποτε έχει την ευκαιρία να σπουδάσει σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού από τον υπολογιστή του. Κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, ναυτικοί και επαγγελματίες κάθε κλάδου μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σε τομείς που τους ενδιαφέρουν ή να ενισχύσουν τις σπουδές τους, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στους πανεπιστημιακούς χώρους.

BCA2

Οι σελίδες ενός βιβλίου μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις ενώ οι καθηγητές ζωντανεύουν και διδάσκουν μέσα τις οθόνες των υπολογιστών. Οι διαλέξεις αποκτούν άλλο ενδιαφέρον και οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν τα βίντεο με την ταχύτητα που επιθυμούν και να στέκονται στα σημεία που τους δυσκολεύουν.

Έτσι, το e- learning κερδίζει περισσότερους οπαδούς που επιθυμούν να ενημερωθούν στο αντικείμενό τους ή να αποκτήσουν έναν μεταπτυχιακό τίτλο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν. Ποια είναι όμως η καλύτερη επιλογή και πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα από ένα αξιόπιστο πανεπιστήμιο;

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει είναι το E-learning Master in Shipping του BCA, το οποίο έχει διακριθεί ως το πρώτο παγκοσμίως στα Education Business Awards της εταιρίας Boussias Communication και είναι πιστοποιημένο από το πανεπιστήμιο του Plymouth.

Πρόκειται για ένα πλήρως ενημερωμένο μεταπτυχιακό που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις στους φοιτητές για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ναυτιλιακού κόσμου. Τα μαθήματα διαμορφώνονται έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες αποφοίτων και επαγγελματιών που δεν είναι σε θέση να τα παρακολουθούν με τη φυσική τους παρουσία, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν περεταίρω εκπαίδευση στον συγκεκριμένο τομέα, που αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας και αναπτύσσεται διαρκώς.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα του BCA περιέχει 120 υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκά βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους. H δομή της διαμορφώνεται ανά μάθημα και ανά ενότητα, ώστε η περιήγηση να γίνεται πιο εύκολη ενώ κάθε φοιτητής έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Plymouth αλλά και σε e-books.

BCA3

Επιπλέον, το πρόγραμμα συνδυάζει την επεξήγηση θεωρητικών εννοιών της ναυτιλίας, περιπτωσιολογικές μελέτες και πρακτικά θέματα. Οι ενότητες που προσφέρονται καλύπτουν όλο το φάσμα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων με μαθήματα όπως Maritime Economics, Chartering, Shipping Law, Shipping Finance and Shipping Operations ενώ δίνεται έμφαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και η πλατφόρμα έχουν διαμορφωθεί ώστε να επιτρέπουν πλήρη αυτονομία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις επιδώσεις τους μέσα από τεστ αξιολόγησης, να συμμετέχουν σε forums και φυσικά να επικοινωνούν με τους καθηγητές αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές.

Το σημαντικότερο είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ευέλικτο: Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε αλλά και τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα στους δικούς τους χρόνους.

Το παραπάνω προσφέρει ευελιξία και αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για εκείνους που εργάζονται σε πλοία.Μέσω της πλατφόρμας INFINITY δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε πληρώματα που βρίσκονται εν πλω. Έτσι, η γνώση ταξιδεύει παντού και οι αποστάσεις εκμηδενίζονται μέσω της τεχνολογίας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ