ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία το ΜΟΔ της Forthnet

Στην τελική ευθεία το ΜΟΔ της Forthnet
O Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος

Εγκρίθηκε χτες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Ενημερωτικό Δελτίο για το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο (ΜΟΔ) των 100 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναχρηματοδότησης δανεισμού της Forthnet και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία με την ώρα των αποφάσεων για τους μετόχους να έχει έρθει.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πορεία και τα σχέδια ανάπτυξης της Forthnet, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Πάνος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «η απόφαση για την έκδοση του ΜΟΔ, αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς η διοίκηση της εταιρείας αποδεικνύει ότι γι αυτήν προέχει το συμφέρον της εταιρείας και όχι μεμονωμένα κάποιων μετόχων. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα αποφάσεων από διοικήσεις εταιρειών στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «χρέος της Διοίκησης της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί πρωτίστως το Εταιρικό συμφέρον. Με γνώμονα αυτό, η Διοίκηση προχώρησε αρχικά στην συμφωνία αναχρηματοδότησης με τις δανείστριες τράπεζες και αμέσως μετά, σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού. Καθώς το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο είναι υπέρ παλαιών μετόχων, όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν, έμπρακτα πλέον, το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία, και όχι μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ».

Την ίδια ώρα η διοίκηση της εταιρείας, με ένα μπαράζ ανακοινώσεων για αναβάθμιση του περιεχομένου και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνδρομητές της και συμφωνιών με εταιρείες κολοσσούς, συνεχίζει να εργάζεται για το «εταιρικό συμφέρον» και να ανεβάζει την αξία της εταιρείας. Οι στρατηγικές επιλογές της διοίκησης, που συνοψίζονται στους άξονες, βελτιστοποίηση κοστολογικού μοντέλου, συντηρητική εμπορική πολιτική, εμπλουτισμός περιεχομένου, αναβάθμιση υπηρεσιών, βελτίωση της συνολικής εμπειρίας συνδρομητή, είχαν ως αποτέλεσμα την περίοδο που ο υπόλοιπος κλάδος είδε τα έσοδα του να μειώνονται κατά 41%, η Forthnet να διατηρεί τα έσοδα της σταθερά και σήμερα 1 στα 5 ελληνικά νοικοκυριά λαμβάνει υπηρεσίες της.

Η Forthnet, «συνώνυμο της καινοτομίας» όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, εξετάζει διαρκώς και προχωρά σε εμπορικές συμφωνίες που μπορούν να προσφέρουν νέες προοπτικές ανάπτυξης στην εταιρεία. Τόσο το νέο τηλεοπτικό τοπίο, έτσι όπως διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες, όσο και οι ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν αν δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο στη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς, μετά και το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπέγραψε η Forthnet με τη ZTE κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα, μπορούν να αποτελέσουν πεδία δραστηριοποίησης της εταιρείας προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, οι υφιστάμενοι μέτοχοι (Massar Investments, Tunisie Telecom, Wind Hellas και Vodafone Ελλάδος), οι οποίο κατέχουν περίπου το 83% της εισηγμένης, αν και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τις προθέσεις τους, θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ανοίξουν τα χαρτιά τους, αφού η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε το διάστημα 22/09/2016 – 6/10/2016. Στο διάστημα αυτό θα φανερωθεί αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον για την εταιρεία από τους υφιστάμενους μετόχους ή από κάποιον τρίτο παίχτη. Μέχρι τότε, όλα τα άλλα είναι απλώς σενάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ