Οριστικός ανάδοχος για τον ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
INTIME NEWS/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΤο πράσινο φως έδωσε στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η σημερινή απόφαση του Υπ. Υποδομών για την τελευταία μεγάλη σύμβαση παραχώρησης οδικού άξονα, το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης).
Συγκεκριμένα, ο όμιλος είναι πλέον ο οριστικός ανάδοχος, έχοντας ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος ήδη από τον Απρίλιο του 2024.
Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της και η κύρωσή της και από τη Βουλή.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως απαιτείται ακόμα σημαντικός χρόνος έως ότου ξεκινήσουν τα έργα, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η μελέτη του έργου και να γίνουν και οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.
Το ύψος της σύμβασης υπολογίζεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ η περίοδος παραχώρησης είναι τα 35 χρόνια. Το έργο είναι μήκους 157,5 χιλιομέτρων και προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί και με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα 200 εκατ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Wood για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 27 ευρώ με 48% περιθώριο ανόδου
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50