Euroxx: Στα 28 ευρώ με περιθώριο ανόδου 53% η τιμή-στόχος για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Στα 28 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Euroxx Research, από από 26 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τις ανοδικές της προβλέψεις για τον Όμιλο, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2024.
Μάλιστα, η χρηματιστηριακή διαβλέπει περιθώριο ανόδου 53%, τοποθετώντας τον στόχο για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 700-800 εκατ. ευρώ έως το 2028, βάσει των έργων που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος.
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυσή της Euroxx Research, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι κατάλληλα τοποθετημένη για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας των υποδομών στην Ελλάδα, διαθέτοντας ελκυστική αποτίμηση (EV/EBITDA 8,2x βάσει των εκτιμώμενων μεγεθών για το 2028).
Η εικόνα στος «Παραχωρήσεις»
Η συμβολή της Αττικής Οδού, η οποία ενοποιήθηκε με τον Όμιλο τον Οκτώβριο του 2024) αναμένεται να ενισχύσει τα EBITDA των παραχωρήσεων από 41 εκατ. ευρώ το 2024 σε 177 εκατ. ευρώ το 2025, ξεπερνώντας τα 200 εκατ. ευρώ έως το 2028, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Παράλληλα, εκτιμάται πως η Εγνατία Οδός θα συνεισφέρει με λειτουργικά κέρδη 86 εκατ. ευρώ, από τις αρχές του 2026. Ενώ, αν συνυπολογιστούν οι συμμετοχές σε Ολυμπία Οδό, IRC και Καστέλι, τα συνολικά EBITDA των παραχωρήσεων εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 600 εκατ. ευρώ το 2028.
Διπλάσια EBITDA στις κατασκευές
Παρά τις συγκυριακές καθυστερήσεις, το 2024 τα EBITDA του τομέα διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021, σημειώνουν οι αναλυτές και ο Όμιλος εμφανίζει ανεκτέλεστο ύψους 6,9 δισ. ευρώ, μέγεθος που δεν περιλαμβάνει τον ΒΟΑΚ και το σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, το ανεκτέλεστο αναμένεται να υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας και εκτιμάται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα άνω του 1,4 δισ. ευρώ και EBITDA περίπου 140 εκατ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περιστέρης σε αναλυτές: Το χαρτοφυλάκιο έργων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εγγυάται την μελλοντική κερδοφορία
SPONSORED
Πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους της Μαδρίτης για τον Πάπα Λέοντα
23:47
Τουρκική παρενόχληση δια ασυρμάτου στο αεροσκάφος του Δένδια - Κατευθυνόταν στην Κύπρο
23:40
«Ακούω Slipknot για να κοιμηθώ»: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η αγάπη του για τη Metal
23:36
Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς των Νήσων Τσάγκος παρακάμπτοντας τους Βρετανούς
23:25