ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Είναι γεγονός: Η PLAYMOBIL σχεδίασε τις δύο πρώτες ελληνικές φιγούρες!

Είναι γεγονός: Η PLAYMOBIL σχεδίασε τις δύο πρώτες ελληνικές φιγούρες!

Μάθαμε ότι η PLAYMOBIL θα κυκλοφορήσει δύο φιγούρες εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα. Ταξιδέψαμε μέχρι τη Μάλτα. Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο της PLAYMOBIL. Ανοίξαμε και την παραμικρή κούτα. Είδαμε όλα τα στάδια παραγωγής. Ζήσαμε μία «μαλταστική» εμπειρία!

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ενημερωθήκαμε πως για πρώτη φορά διεθνώς η PLAYMOBIL θα κατασκευάσει δύο συλλεκτικές φιγούρες με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα. Ποιος θα καλύψει το γεγονός; Εκείνος που ζει ακόμη στο μαγικό κόσμο των παιχνιδιών που ζωντανεύουν, εκείνος που λατρεύει τα Playmobil, εκείνος που όταν οι άλλοι έπαιζαν με αυτοκινητάκια ή κούκλες, έπαιζε με τους πειρατές στο θρυλικό καράβι. Ναι, εμένα περιγράφω.

Ετοιμάσαμε βαλίτσες και φύγαμε για Μάλτα. Πρώτη στάση, το εργοστάσιο της αγαπημένης μας εταιρείας, με σκοπό να αγγίξουμε τις μηχανές, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους, που με αγάπη και μεράκι κατασκευάζουν όλες αυτές τις φιγούρες που έχουμε λατρέψει και κυρίως να γνωρίσουμε από κοντά, ποιους άλλους; Τον Δία και την Αθηνά!

Factory Play Give 28

Δεν είχα επισκεφθεί στο παρελθόν κάποιο αντίστοιχο εργοστάσιο. Νομίζω πως αν κάποιος γιατρός με εξέταζε εκείνη τη στιγμή θα διαπίστωνε: α. ταχυπαλμία και β. διαστολή της κόρης των ματιών μου. Με μία λέξη: Έξαψη.

Factory Play Give 40

Καθώς περιηγούμασταν στους διαδρόμους του εργοστασίου, το παιδί (που κρύβω ΠΟΛΥ καλά μέσα μου) άρχισε να κάνει την εξερεύνησή του του, σαν άλλο... PLAYMOBIL. Κρατούσα στα χέρια μου τις μικροσκοπικές φιγούρες, άγγιζα τα χρώματα που είναι ζωγραφισμένα πάνω τους, κοίταζα με θαυμασμό όλον αυτόν τον μαγικό κόσμο που αποκαλυπτόταν μπροστά στα μάτια μου.

Factory Play Give 3

Ας σταθώ στην ουσία: Είχα την ευκαιρία (και την τύχη) να γίνω κοινωνός σε ένα σημείο-σταθμό για την εταιρεία της PLAYMOBIL, που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. Οι πρώτες ελληνικές φιγούρες στην ιστορία της εταιρείας είναι γεγονός και βρέθηκα εκεί ακριβώς που «ξαναγεννιούνται» για να μεταλαμπαδεύσουν και στον πιο μικρό μπόμπιρα το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, που έφτασε στα τέσσερα σημεία αυτού του πλανήτη και ενέπνευσε δεκάδες σπουδαίους ανθρώπους.

Factory Play Give 13

Ο Δίας και η Αθηνά είναι τα «παιδιά» που μεγαλώνουμε σπίτι μας

Factory Play Give 43

Ο Χανς Μπεκ (Hans Beck, 1929 - 2009) συνήθως ονομάζεται «Ο Πατέρας των Playmobil». Εγώ, πάλι, κάθε μέρα «ταξιδεύω» στην αρχαία Ελλάδα, χάρη στο Δία και την Αθηνά! Οι δύο φιγούρες που έφερα στις αποσκευές μου, κατευθείαν από το εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα, είναι τα πολύτιμα αποκτήματά μου!

SAM 3609

Ο Δίας και η Αθηνά έφτασαν πλέον και στη χώρα καταγωγής τους, στο χώμα που τους «γέννησε» την πρώτη φορά και (κανονικά) θα πρέπει να μπουν σε κάθε σπίτι ενήλικα που έχει παίξει στο παρελθόν με PLAYMOBIL (και σέβεται τον εαυτό του), όπως και σε κάθε σπίτι με μικρά παιδιά. Για να προλάβω όλους σας, έχω μία «στρατιά» PLAYMOBIL στον πάγκο της κουζίνας μου. Θα το παραδεχτώ: Το έχω πάει λίγο παραπέρα. Έχω concept. Είναι όλοι τους μία παρέα και είμαι βέβαιη πως όταν κοιμάμαι, ξυπνούν και τριγυρνούν μέσα στο σπίτι, παίζοντας και εξερευνώντας τα συρτάρια μου.

SAM 3612

Και όπως μου είπε και ο Μίλτος: «Πριν έρθω σπίτι σου, έπρεπε να μου πεις: Έλα να σου δείξω τη συλλογή μου από PLAYMOBIL». Ο Δίας και η Αθηνά βρίσκονται «στημένοι» στο κέντρο και γύρω τους έχουν τους φίλους τους. Έναν ιππότη με το άλογό του, ένα ιθαγενή που ψάχνει έναν κρυμμένο θησαυρό, έναν ποδοσφαιριστή που συνοδεύεται από τον ατζέντη του, μία οικογένεια της βόρειας Ευρώπης που έχουν υιοθετήσει ένα παιδί από την Αιθιοπία, μία αστυνομικό που στο παρελθόν εργαζόταν στο CSI Miami. Όλοι σέβονται τον Δία και την Αθηνά, γιατί αυτοί είναι εκείνοι που έχουν εμπνεύσει, ως κοινωνοί της αρχαίας Ελλάδας, όλους μας.

SAM 3615

Η PLAYMOBIL Hellas και το πρόγραμμα PLAYMOBIL Play

Όλοι οι κωδικοί PLAYMOBIL, από τα πλέον απόλυτα ασφαλή και εκπαιδευτικού χαρακτήρα παιχνίδια, κατασκευάζονται στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη, όμως οι δύο αυτές φιγούρες κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά και για κοινωνικό σκοπό, το γνωστό σε όλους μας PLAYMOBIL Play & Give, που είναι αφιερωμένο στους σκοπούς του Συλλόγου Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ.

SAM 3704

Πραγματικά, δεν μπορώ να μη σταθώ στον κοινωνικό χαρακτήρα της PLAYMOBIL Hellas. Όχι γιατί έμαθα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου να ζω παρέα με τα PLAYMOBIL μου. Αλλά διότι, πραγματικά, το PLAYMOBIL Play & Give αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας και για κάτι ακόμη, πιο ουσιαστικό: Διότι στα πέντε χρόνια παρουσίας του προγράμματος στην ελληνική αγορά, η PLAYMOBIL Hellas έχει αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή της. Και ήρθε η στιγμή να μιλήσω με αριθμούς: Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 80.000 ευρώ για τη δημιουργία και ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, αποτελώντας σταθερό υποστηρικτή του έργου του Συλλόγου. Και αυτό είναι κάτι που σήμερα έχει σημασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Σ.σ. Κλείνοντας, να τονίσω πως αυτό το άρθρο είναι από εκείνα που, από τη θέση του δημοσιογράφου, ευχαριστιέσαι πραγματικά όταν φτάνει η στιγμή να τα γράψεις. Έχεις στο μυαλό σου μία μοναδική εμπειρία που βίωσες, με μια μοναδική συντροφιά, σε ένα μοναδικό project.

Ο Δίας και η Αθηνά δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα. Όμως, αυτή τη φορά, επιστρέφουν με την πιο λατρεμένη μορφή. Play & Give λοιπόν!

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ





ΔΗΜΟΦΙΛΗ