ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρωτοετείς; Διεκδικήστε μία υποτροφία για τις σπουδές σας!

Πρωτοετείς; Διεκδικήστε μία υποτροφία για τις σπουδές σας!

«Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους» είναι η φράση που αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πλάτωνα και αν κανείς προσπαθήσει να αναλύσει όσα πίστευε, θα διαπιστώσει πως πράγματι ο άνθρωπος μόνο στην παιδεία μπορεί να βρει το καταφύγιο για να δει ύστερα πιο λαμπερό τον ήλιο.

Παρά το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητα που επικρατεί στο σύγχρονο στίβο της αγοράς εργασίας, υπάρχουν οι νέοι που συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Υπάρχουν οι αισιόδοξοι φοιτητές που πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο και καταφέρνουν να βρίσκουν διέξοδο ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους. Με σκληρή προσπάθεια και υπομονή επιτυγχάνουν τους στόχους τους, μπαίνουν στη σχολή της επιλογής τους και χαράζουν τη δική τους επιτυχημένη διαδρομή.

Παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους και διαμορφώνουν το μέλλον τους, είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και κάποια μέρα να αγγίξουν την κορυφή. Με απεριόριστες δυνατότητες και όπλο την εκπαίδευση προσπαθούν για το καλύτερο και αναζητούν διαρκώς νέες ευκαιρίες.

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, το πρώτο βήμα για να πετύχουν τους στόχους τους είναι οι σπουδές. Δεν ήταν λίγοι και φέτος οι μαθητές που παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της επιλογής τους, κατακτώντας το πρώτο σκαλοπάτι που θα τους ανοίξει τις πόρτες για ένα πιο σταθερό επαγγελματικό μέλλον στην Ελλάδα. Πώς, όμως, θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που συναντούν καθημερινά;

Για μία ακόμη χρονιά, οι πρωτοετείς φοιτητές σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις πενήντα μία υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ που προσφέρει η COSMOTE σε εκείνους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Για 15η συνεχή χρονιά, η εταιρεία στηρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που συναντούν στο δρόμο τους και να προοδεύσουν. Μέσα σε αυτά τα χρόνια το πρόγραμμα έχει απονέμει συνολικά 530 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ και... συνεχίζει!

COSMOTE Ypotrofies 2016 4

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2016-2017 περιλαμβάνει:

• 50 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και

• 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Έτσι, με μία μόνο δήλωση έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο και να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Με την οικονομική σιγουριά που προσφέρει η COSMOTE αποκτούν προοπτικές για το μέλλον και ξεκινούν δυναμικά να κατακτήσουν τους επόμενους στόχους τους, που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους. Γιατί κάθε νέο ταξίδι μπορεί να ξεκινήσει με μία ευκαιρία.

Κριτήρια

Το βασικό κριτήριο για να συμμετάσχεις στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι η εισαγωγή σου με Πανελλαδικές Εξετάσεις σε κάποιο από τα πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τουλάχιστον 16.000 μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο, οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

«Δεκαπέντε χρόνια τώρα, μέσα από τις Υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο, αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον».

Τέλος, να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE εντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ στα 15 χρόνια του θεσμού έχουν απονεμηθεί συνολικά 530 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 17 Οκτωβρίου 2016 και γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ