ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση Ρουμελιώτη στο ΔΝΤ για την Attica Bank

Ενημέρωση Ρουμελιώτη στο ΔΝΤ για την Attica Bank
Ο πρόεδρος της Attica Bank Τάκης Ρουμελιώτης CNN Greece

Για το πρόγραμμα εξυγίανσης της Attica Bank ενημέρωσε στελέχη του ΔΝΤ ο πρόεδρος της Attica Bank Τάκης Ρουμελιώτης στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, παρέδωσε στα στελέχη του Ταμείου την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του ομολογιακού δανείου των 380 εκατ. ευρώ που θα θωρακίσει κεφαλαιακά την τράπεζα και θα της επιτρέψει με ηρεμία να προχωρήσει άμεσα στο πρόγραμμα εξυγίανσής της.

Επίσης ο κ. Ρουμελιώτης ενημέρωσε στελέχη του Ταμείου για τη συνεδρίαση υπό την προεδρία του την προσεχή Πέμπτη της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού της Attica Bank προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ιδρύματος, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί την ίδια ημέρα από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Εν συνέχεια το εν λόγω σχέδιο θα δοθεί στην Τράπεζας της Ελλάδος για σχόλια πριν δοθεί στην DC com εντός διμήνου

Τέλος ο κ. Ρουμελιώτης ενημέρωσε στελέχη του Ταμείου για τις συζητήσεις που άρχισαν με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να προωθηθούν λύσεις, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων για την προσαρμογή της Attica Bank στις θέσεις του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος σε σχέση με τα προβλήματα που ανέδειξε η έκθεση του SSM στη λειτουργία και τις δομές της τράπεζας.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Attica Bank Τάκης Ρουμελιώτης δήλωσε τα εξής:

«Μετά την εξυγίανση η τράπεζα θα μπορέσει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να συμβάλει έτσι στην παραγωγική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ