ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Συνέδριο του Reload Greece 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία

Το Συνέδριο του Reload Greece 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία

Το 3o ετήσιο συνέδριο του Reload Greece διεξήχθη το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το London Business School και το SEESOX (South Eastern European Studies Centre of Oxford University).

Πάνω από 200 κορυφαίοι επαγγελματίες, CEOs, ειδικοί επί των θεμάτων της Διασποράς, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι και επενδυτές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία, προκειμένου να ακούσουν 28 διεθνούς φήμης ομιλητές, τους οποίους ενώνει ένας κοινός σκοπός: να ενεργοποιήσουν τα μέλη της δικής τους ομογένειας και να μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις διεθνείς εμπειρίες τους αναφορικά με τη Διασπορά και την επιχειρηματικότητα.

aristos doxiadis

Ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές ήταν οι Aristos Doxiadis, General Partner στην Openfund, Marina Hatsopoulos; Entrepreneur, Angel Investor και Director της Cynosure Inc; ο Vassilis Nikolopoulos, Co-Founder και CEO της Intelen; ο Michail Bletsas, Director of Computing and Research Scientist MIT Media Lab, ο Conno Christou, Co-founder της Avocarrot, ο Michael G Jacobides, Sir Donald Gordon Chair of Entrepreneurship and Innovation και Associate Professor Strategy and Entrepreneurship Department, London Business School; ο Elias Papaioannou, Professor of Economics, London Business School; η Vicky Pryce, Economist, Author και CEBR Board Member, ο Yannis Palaiologos, Συντάκτης στην Kathimerini, ο Haris Makryniotis, Managing Director της Endeavor Greece και η Tina Mavraki trustee & co-founder του Hellenic Hope.

marina hatsopoulos

H Marina Hatsopoulos μίλησε για την έννοια του πραγματισμού, αναφορικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς επίσης επισήμανε τρόπους, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ο Aristos Doxiadis μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τεχνολογικό τομέα «Είναι στο χέρι μας να οικοδομήσουμε μια κοινότητα, από την οποία θα αναδυθούν κερδοφόρες επιχειρήσεις και να αλλάξουμε την πορεία της κοινωνίας μας». Ο Michail Bletsas αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του ελληνικού περιβάλλοντος και της σημασίας του να είσαι ενεργός πολίτης.

Vassilis Nikolopoulos Claus Rosenberg Gotthard Yannis Palaiologos Babis Papadopoulosss

Το συνέδριο προσέφερε προοπτικές σε διεθνές επίπεδο, από την Ινδία έως το Ισραήλ και επικεντρώθηκε στους τρόπους επιτυχούς ανάπτυξης των δικτύων της Διασποράς. Το συνέδριο είχε ως επίκεντρο, όχι τόσο τη θεωρία, όσο την πράξη, δημιουργώντας το έδαφος για μια ζωντανή κι ενδιαφέρουσα συζήτηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων.

effie kyrtata

Το συνέδριο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με την Effie Kyrtata, CEO του Reload Greece, η οποία συνοψίζοντας τα όσα ειπώθηκαν, έκλεισε το συνέδριο με την ρήση του Huggy Rao: ‘Some is not a number, soon is not a time’, επιθυμώντας να περάσει το μήνυμα ότι «πρέπει να είμαστε πολλοί και πρέπει να δράσουμε τώρα» αναφερόμενη στη δύναμη που μπορεί να έχει η ομογένεια, εάν ενεργοποιήσει σωστά τους συμμετέχοντες να λάβουν δράση.

Το Reload Greece είναι ευγνώμων για την υποστήριξη που έχει λάβει από τους χορηγούς της Eurobank Private Bank Luxembourg και Freshfields Bruckhaus Deringer LLP.

*Το Reload Greece είναι το Κέντρο της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο Λονδίνο, που προσπαθεί να βρει καινοτόμες λύσεις ως προς την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας. Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία πέντε νέων με σκοπό να αναδείξει την παραγωγική και δημιουργική πλευρά της Ελλάδας και να εμπνεύσει νέους να αναπτύξουν και να πραγματοποιήσουν τις δικές τους πρωτοπόρες ιδέες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ