ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα

Είναι γεγονός πώς ο οργανισμός χρειάζεται τροφές που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του. Τα «βιολειτουργικά τρόφιμα» γνωστά και ως «superfoods» ή «υπερτροφές» είναι οι πιο δημοφιλείς από αυτές και έχουν μπει στη διατροφή των σύγχρονων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια.

Ξεχωρίζουν τόσο για τη διατροφική τους αξία όσο και για τα θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνουν, τα οποία τονώνουν και ενισχύουν τις σωματικές και τις πνευματικές λειτουργίες. Επιπλέον, περιέχουν ουσίες τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει από μόνος του και συνεπώς πρέπει να προσλαμβάνονται από τη φύση.

Παρόλα αυτά, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, το άγχος και οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στους σύγχρονους ανθρώπους να καταναλώσουν ένα πλήρες γεύμα με μεγάλη διατροφική αξία που θα τους προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αρκετές φορές μάλιστα, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές βιταμίνες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην υγεία.

Για τον λόγο αυτό, η πρόσληψη ουσιών όπως πρωτεϊνών και βιταμινών που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μπορεί να γίνει από φυσικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών ή άλλων ουσιών με θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις που διατίθενται με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας.

Το παραπάνω δεν σημαίνει πως τα συμπληρώματα διατροφής είναι πανάκεια αλλά αν καταναλωθούν στις σωστές ποσότητες μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα ήταν δύσκολο να προσλάβει και να απορροφήσει σε διαφορετική περίπτωση.

proion

Για παράδειγμα, ο σίδηρος θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα μέταλλα για τον άνθρωπο, το οποίο όμως είναι δύσκολο να απορροφηθεί. Παρόλα αυτά, η σπιρουλίνα της Superfoods μπορεί να μας προσφέρει 58 φορές περισσότερο σίδηρο από ότι το σπανάκι και 28 φορές περισσότερο σε σχέση με το συκώτι του ωμού βοδινού.

Η ποσότητα του σιδήρου όπως και των υπόλοιπων θρεπτικών ουσιών που περιέχει η συγκεκριμένη υπερτροφή αφομοιώνεται και αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάθε ένα από τα διατροφικά συστατικά που περιέχει είναι πολύ εύπεπτο και απορροφάται σε ποσοστό πάνω από 95% σε αντίθεση με τις άλλες τροφές που έχουν ποσοστό απορρόφησης μικρότερο του 15%.

Επιπλέον, βοηθάει στην πέψη αλλά και στην απορρόφηση των υπόλοιπων τροφών και έτσι συντελεί στην αντιμετώπιση διάφορων διατροφικών ελλείψεων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Φυσικά, η σπιρουλίνα, όπως και τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής, δεν υποκαθιστούν μία ισορροπημένη υγιεινή δίαιτα αλλά τη συμπληρώνουν. Παρόλα αυτά αν καταναλωθεί σε συνδυασμό με ένα πλήρες γεύμα μπορεί να προσφέρει όλα τα συστατικά που χρειάζεται κάποιος, χαρίζοντας ενέργεια και ευεξία και ενισχύοντας την αντοχή και τις αποδόσεις του οργανισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ