ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πρωτοποριακή Σχολή Επιχειρηματικότητας και πάλι στη χώρα μας από την Coca-Cola!

Η πρωτοποριακή Σχολή Επιχειρηματικότητας και πάλι στη χώρα μας από την Coca-Cola!
H νικήτρια ομάδα ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής - Ο κος Paul Kidner, General Manager του The People’s Trust (πρώτος από αριστερά), ο κος Luca Selva, συνιδρυτής της ThinkYoung (δεύτερος από αριστερά), η κα Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Coca-Cola Hellas (πέμπτη από αριστερά) και ο κος Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του ALBA Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του ALBA Graduate Business School (δεύτερος από δεξιά)

Υπάρχουν σχολές χωρίς καθηγητές; Και όμως, μία διαφορετική σχολή που αποτελείται από αναγνωρισμένους επιχειρηματίες έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην εκπαίδευση και να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία σε ταλαντούχους νέους που αναζητούν μία ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα με την υποστήριξη του ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) που προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να εφαρμόσουν τις ιδέες τους και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. Άλλωστε, είναι γεγονός πώς μόνο μία απλή ιδέα ήταν η αρχή για τις περισσότερες επιτυχημένες εταιρείες. Κάποιος όμως πίστεψε σε αυτή και αγωνίστηκε μέχρι να την πραγματοποιήσει και να τη δει να εξελίσσεται και να ολοκληρώνεται με επιτυχία. Η συγκεκριμένη σχολή διοργανώνεται σε αρκετές ακόμη πόλεις του κόσμου όπως Βρυξέλλες, Χονγκ Κονγκ, Μαδρίτη και Ναϊρόμπι από τη διεθνή ΜΚΟ ThinkYoung.

Photo 2

Οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα γραφεία της Coca-Cola

Ποιος είναι ο στόχος;

«Πιστεύουμε στους νέους της Ελλάδας και το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα. Γι’ αυτό στηρίζουμε πρωτοβουλίες και προγράμματα που τους δίνουν τα κατάλληλα εφόδια και τους δείχνουν πως τα όνειρά τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και επιμονή» δήλωσε σχετικά η κυρία Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Coca-Cola Hellas με ευθύνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η Αθήνα ήταν ο πρώτος σταθμός της Σχολής στη χώρα: Από τις 3 έως και τις 7 Οκτωβρίου, 100 νέοι, επίδοξοι επιχειρηματίες 18-35 ετών μυήθηκαν στην επιχειρηματικότητα και εργάστηκαν με πάθος πάνω στο δικό τους επιχειρηματικό πλάνο, με την καθοδήγηση 12 έμπειρων επιχειρηματιών-μεντόρων. Ο σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν να αναπτύξουν όσο πιο ολοκληρωμένα την επιχειρηματική τους ιδέα για να αναδειχθεί η ομάδα τους ο μεγάλος νικητής.

Οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκαν τα γραφεία της Coca-Cola στην Αθήνα, όπου συζήτησαν με στελέχη της εταιρείας για θέματα όπως τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έλαβαν πολύτιμες συμβουλές για τις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας, αλλά και εμπνεύστηκαν από τις προσωπικές εμπειρίες που τα στελέχη μοιράστηκαν μαζί τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας. Η Pentathlon» με την ιδέα «UnΒlock» κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την πρωτότυπη πλατφόρμα της που σκοπό έχει να διευκολύνει και να κάνει πιο αποτελεσματική τη διαχείριση μιας πολυκατοικίας, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των ενοίκων.

Quote 3

Οι εντυπώσεις των νέων από τη συμμετοχή τους στη Σχολή Επιχειρηματικότητας

Το έπαθλο για τους νικητές της ομάδας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Η Coca-Cola εξασφάλισε μία θέση για κάθε μέλος της νικήτριας ομάδας στο VentureGarden, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring στην επιχειρηματικότητα, διάρκειας 14 μηνών. Παράλληλα, η δεύτερη και η τρίτη ομάδα που κατάφεραν να διακριθούν, έλαβαν ως δώρο την παροχή co-working space στο The Cube Athens για 6 μήνες.

Quote 2

Οι εντυπώσεις των νέων από τη συμμετοχή τους στη Σχολή Επιχειρηματικότητας

Επιπλέον, μία εξάμηνη συνδρομή σε διεθνή οικονομικά περιοδικά, για να παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας συνεχίζει το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη και το Μέγαρο Μουσικής. Εκεί, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου, 100 και πλέον ταλαντούχοι νέοι από τη Βόρεια Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να λάβουν τα πρώτα εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.entrepreneurshipschool.com/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ