Προχωρημένες οι διαβουλεύσεις για τον ΔΕΣΦΑ
Στις λεπτομέρειες βρίσκεται η συμφωνία για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ στη αζέρικη SOCAR, δύο εβδομάδες πριν εκπνεύσει η νέα κρίσιμη προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.
Δείγμα ότι οι διαδικασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία είναι και το μπαράζ επαφών που είχαν προ ημερών στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της SNAM – του ιταλικού διαχειριστή φυσικού αερίου, ο οποίος και έχει συμφωνήσει να αγοράσει από τους Αζέρους το 20% του ΔΕΣΦΑ, με έλληνες αξιωματούχους.
Την Πέμπτη, οι Ιταλοί συναντήθηκαν με το ελληνικό κλιμάκιο και τον επικεφαλής του, δηλαδή τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Δημήτρη Λιάκο, ενώ χθες επισκέφθηκαν το Μαξίμου. Δίχως απευθείας εμπλοκή του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει και ότι η συζήτηση γίνεται σε εντελώς διαφορετικό μοτίβο από τα όσα ο ίδιος έλεγε, τα κλιμάκια και των τριών πλευρών φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
Παράγοντες με γνώση των συζητήσεων δεν αποκλείουν, εφόσον πάνε καλά οι συναντήσεις της εβδομάδας αυτής, να υπάρξει συμφωνία ακόμη και πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η νέα παράταση της εγγυητικής της SOCAR.
Επτά νεκροί στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα - Πούτιν: «Θα το σκεφτούμε καλά για συνομιλίες»
10:03
Οι 7 κορυφαίες εταιρείες ανθρωποειδών ρομπότ που κατακτούν εργοστάσια, αποθήκες και σύντομα σπίτια
09:50
Μύκονος: Σε ύφεση η φωτιά στο οχηματαγωγό πλοίο - Πρώτα απάντληση υδάτων και μετά αυτοψία
09:37
72 ώρες στο Παρίσι με αφορμή την απονομή των The 50 Best Hotels 2026
09:30