ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τις γιορτές - Οι «top» προορισμοί από την Aegean

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τις γιορτές - Οι «top» προορισμοί από την Aegean
aegean

Το 80% ξεπερνούν οι πληρότητες στα ταξίδια προς το εξωτερικό, ενώ στο 70-80% κυμαίνονται οι πληρότητες στο εσωτερικό δίκτυο την περίοδο των γιορτών, από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Φώτα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της AEGEAN, η ζήτηση της εορταστικής περιόδου κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ στο δίκτυο εσωτερικού εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένη.

Το Ελσίνκι, η Κοπεγχάγη, το Εδιμβούργο, το Όσλο και η Στοκχόλμη είναι οι πέντε top προορισμοί εξωτερικού από την Αθήνα, ενώ το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο, το Αμβούργο, ηΦρανκφούρτη και η Βαρκελώνη είναι οι κορυφαίες προτιμήσεις για τους επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη για την περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Πάντως και εφέτος στις προτιμήσεις των επιβατών είναι και εναλλακτικοί προορισμοί, λιγότερο δημοφιλείς, όπως: Τύνιδα, Κάιρο, 'Αμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Ζάγκρεμπ και Μαρόκο.

Οι πληρότητες εξωτερικού που ξεπερνούν το 80%

Με βάση τα στοιχεία της AEGEAN, οι πληρότητες της στο δίκτυο εξωτερικού ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 80%, τόσο από και προς Αθήνα όσο και από και προς Θεσσαλονίκη, για την περίοδο περίοδος Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Πιο αναλυτικά:

  • 20/12 ημέρα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Αθήνα με τις πληρότητες να αγγίζουν το 85%
  • 23/12, ημέρα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Θεσσαλονίκη με τις πληρότητες να αγγίζουν το 90%
  • 28/12, ημέρα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Αθήνα με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 85%
  • 28/12 και 30/12, ημέρες με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Θεσσαλονίκη με τις πληρότητες να αγγίζουν το 88%.

Στο 70-80% η πληρότητα για τα εγχώρια ταξίδια

Για το δίκτυο του εσωτερικού οι πληρότητες για την περίοδο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων από/προς Αθήνα αγγίζουν κατά μέσο όρο το 70% ενώ από/προς Θεσσαλονίκη οι πληρότητες ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 80% .

Αναλυτικά:

  • 19/12 & 23/12, ημέρες με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Αθήνα με τις πληρότητες να αγγίζουν το 90% και το 85% αντίστοιχα
  • 19/12, 21-22/12, 26/12, ημέρες με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Θεσσαλονίκη με τις πληρότητες να αγγίζουν το να κυμαίνονται από 85% - 90%
  • 28/12, ημέρα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Αθήνα με τις πληρότητες να αγγίζουν σχεδόν το 85%
  • 28/12, ημέρα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από/προς Θεσσαλονίκη με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 90%.

Οι top προτιμήσεις εσωτερικού

Στις προτιμήσεις για τους προορισμούς εσωτερικού βρίσκονται από τη βάση της Αθήνας: Σητεία, Ρόδος, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, και Κως και από τη βάση της Θεσσαλονίκης: Κως, Χίος, Καλαμάτα, Ρόδος, Ηράκλειο.

Τέλος, σύμφωνα με την AEGEAN, στους παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικους προορισμούς οι κρατήσεις τείνουν να πραγματοποιούνται αρκετά νωρίτερα από την ημέρα αναχώρησης, ενώ κανείς μπορεί να βρει και ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής στους παρακάτω προορισμούς:

Από Αθήνα για

  • Φλωρεντία
  • Νάπολη
  • Κωνσταντινούπολη
  • Σμύρνη
  • Ρώμη
  • Βενετία
  • Νίκαια

Από Θεσσαλονίκη για

  • Κωνσταντινούπολη
  • Μιλάνο
  • Πράγα