ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πιο «experience» τριήμερο το ζήσαμε στη Σαντορίνη!

Το πιο «experience» τριήμερο το ζήσαμε στη Σαντορίνη!

Το νησί της Σαντορίνης έχει συνδεθεί απολύτως με ρομαντικές διακοπές και ταξίδια του μέλιτος.

Ζευγάρια από κάθε γωνιά του κόσμου διαλέγουν το μαγικό αυτό προορισμό για να ανταλλάξουν όρκους αγάπης και έρωτα σε κάποιο σημείο της Καλντέρας ή την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην Οία. Εγώ πάλι δεν έζησα τίποτα από αυτά ή μάλλον πέτυχα αρκετά ζευγαράκια να αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμα, φορώντας όμως τα αθλητικά μου παπούτσια και ζώντας σε ρυθμούς Santorini experience!

σαντορίνη 1

Πριν από μερικά Σαββατοκύριακα, λοιπόν, βρέθηκα στη Σαντορίνη με σκοπό να ζήσω το πιο ΄΄experience΄΄ φθινοπωρινό μου τριήμερο. Γέμισα τη βαλίτσα μου με αθλητικά ρούχα (εντάξει, έβαλα και ένα μαγιό μέσα καθώς είχε ακόμα υψηλές θερμοκρασίες) και μετρούσα αντίστροφα μέχρι να βρεθώ στο πιο μαγικό νησί των Κυκλάδων. Σχεδόν όλα τα παιδιά στο γραφείο με ζήλευαν αλλά ποτέ δε μου το είπαν ξεκάθαρα. #sorryguys!

H Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά τα οποία είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» κάθε κίνηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο tae kwo do . Ήθελα να μάθω και εγώ λίγο άμυνα αλλά δυστυχώς τους «έπεφτα» λίγο μεγάλη για το παιδικό τμήμα. Άσε, που το γήπεδο ήταν ήδη γεμάτο από παιδιά και εφήβους.

σαντορινη 2

Photo credits: Vangelis Patsialos

Το Σάββατο όμως είχα την τιμητική μου καθώς έτρεξα τη διαδρομή των 5χλμ χαζεύοντας το απόλυτο γαλάζιο. Δύσκολη διαδρομή, φύσηξα και ξεφύσηξα αρκετές φορές αλλά παιδιά έχω πλέον και μετάλλιο. Του χρόνου ίσως τρέξω τα 10χλμ ή και τα 15. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μην αγχώνεστε!

σαντορίνη 3

Η Κυριακή να ξέρεις πως με βρήκε αρκετά «πιασμένη» αλλά πολύ ανυπόμονη. Ξύπνησα σχετικά νωρίς καθώς δεν ήθελα με τίποτα να χάσω την έναρξη της κολύμβησης των 2,5 χλμ από το ηφαίστειο. O Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Αρνιακός και η Κέλλυ Αραούζου ήταν στο νησί (αγαπάνε αρκετά Santorini Experience) και θα κολυμπούσαν μαζί με πλήθος κόσμου μέχρι και το παλιό λιμάνι. Πραγματικά, δε φαντάζεσαι πόσα άτομα είχαν έρθει από το εξωτερικό για να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

σαντορινη 4

Photo credits: Vangelis Patsialos

Κάπου εκεί ανάμεσα στον κόσμο εντόπισα και τον Δήμαρχο της Σαντορίνης, Αναστάσιο Νικ. Ζώρζο με τον οποίο και δώσαμε ‘’ραντεβού’’ για την επόμενη χρονιά. Το Santorini Experience όσο τα χρόνια περνούν θα είναι όλο και πιο experience και αυτό στο... υπογράφω!

σαντ 6
σαντ 7 copy copy

Photo credits: Vangelis Patsialos

Συνέντευξη με το δήμαρχο Σαντορίνης κ. Ζώρζο

Περιγράψτε μας το Santorini Experience.

Το Santorini Experience αποτελεί μια μοναδική περιπέτεια που συνδυάζει το αθλητικό πνεύμα με την εξαιρετική ομορφιά του νησιού μας. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βιώσει μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία. Η ξεχωριστή γεωφυσική μορφολογία του νησιού μας καθώς και η ενεργειακή αύρα του, μετατρέπουν κάθε δραστηριότητα σε εμπειρία ζωής.

Πρακτικά, έχουμε δύο γεγονότα σε συσκευασία ενός: αθλητική περιπέτεια + υπέροχη Σαντορίνη. Μιλήστε μας για τα οφέλη από αυτόν τον συνδυασμό.

Το Santorini Experience αποτελεί είδος θεματικού τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη δίνει μεγάλη έμφαση στον θεματικό τουρισμό και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος. Οι επισκέπτες του θεματικού τουρισμού αποτελούν κατά μέσο όρο ανθρώπους με υψηλότερο βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο και κατά συνέπεια με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Επιπλέον ο θεματικός τουρισμός βοηθά σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς τις περισσότερες φορές μπορεί να πραγματοποιηθεί και εκτός της τουριστικής αιχμής.

Τι άλλα είδη θεματικού τουρισμού μπορεί να υποστηρίξει η Σαντορίνη;

Η γεωλογία και το Ηφαίστειο, το κρασί & η γαστρονομία, οι σημαντικοί αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί χώροι, η λαϊκή αρχιτεκτονική και το τοπίο, ο αθλητισμός αποτελούν κάποια από τα επιμέρους στοιχεία της Σαντορίνης που μπορούν να υποστηρίξουν τον θεματικό τουρισμό. Και δεν θα συμπεριλάβω βέβαια, τον ήλιο και τη θάλασσα και όλες τις δραστηριότητες που προκύπτουν από τον συνδυασμό αυτών.

Πώς πήγε τουριστικά αυτό το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι, παρά την εσωτερική κρίση και τις διεθνείς συγκυρίες, πήγε γενικά καλά, χωρίς να παρατηρηθεί ιδιαίτερη μείωση εσόδων. Παρατηρήσαμε βέβαια, αύξηση επισκεπτών, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε και από αύξηση εσόδων.

Ποια είναι τα σχέδιά σας έτσι ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν;

Η τουριστική σαιζόν στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα (αν εξαιρέσουμε την Αθήνα). Η κίνηση ξεκινάει τον Μάρτιο και σταματάει τον Νοέμβριο. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις μένουν ανοικτές και το χειμώνα καθώς η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς. Η πρωτοβουλία μας Σαντορίνη Προορισμός Όλο τον Χρόνο έχει στόχο την επιμήκυνση της σαιζόν προσελκύοντας επισκέπτες με ενδιαφέροντα πέρα του ήλιου και της θάλασσας. Αναπτύσσουμε λοιπόν τον θεματικό τουρισμό (όπως ανέφερα και πιο πάνω), δημιουργούμε τουριστικά προϊόντα και προωθούμε ανάλογα την πρωτοβουλία μας αυτή. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να αναφέρω ότι οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή, σχεδιάζοντας από κοινού τη στρατηγική και πολιτική μας στα θέματα τουρισμού.

Το Santorini Experience με κέρδισε όχι μόνο σαν αθλητικό γεγονός αλλά και σαν... ομάδα. Οι συντελεστές του με έκαναν να αισθανθώ σα να τους ήξερα χρόνια και φυσικά επέστεψα στην Αθήνα όχι μόνο με το μετάλλιο μου αλλά και με δεκάδες νέους φίλους. Εγώ εννοείται πως θα είμαι εκεί του χρόνου και ελπίζω να σε βρω και εσένα κάπου εκεί στη σειρά που θα παραλαμβάνουμε τους αριθμούς των διαδρομών μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ