ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Άλλαξε και επισήμως χέρια την Πέμπτη ο Αστέρας Βουλιαγμένης με την πώληση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.». 

Η Εθνική Τράπεζα μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» (54.537.967 κοινές μετοχές ή ποσοστό 67,229%) στην Apollo Investment Holdco SARL μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και όπως ανακοίνωσε το τίμημα ήταν 298,8 εκατ. ευρώ.

Η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και τον Αστέρα, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά υπό τον νέο μέτοχο.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά:

Το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη είπε:

Για την Εθνική Τράπεζα, η πώληση του μεριδίου που μέχρι σήμερα κατείχε στον Αστέρα έχει ένα σαφή στρατηγικό προσανατολισμό: Την απεμπλοκή από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο τουριστικός-ξενοδοχειακός κλάδος, και την αταλάντευτη προσήλωση και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της. Η πώληση του Αστέρα ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες και τη ρευστότητα της Εθνικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ