ΔΕΗ: Επίτευξη στόχων για το 2025 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €2 δισ. και καθαρά κέρδη στα 0,45 δις.
Επίτευξη στόχων για το 2025 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €2 δισ. και καθαρά κέρδη στα 0,45 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα 19/3 η ΔΕΗ.
«Τα αποτελέσματα του Ομίλου επιβεβαιώνουν τη συνεπή πρόοδο που καταγράφουμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και τη σταθερή ενίσχυση της λειτουργικής και χρηματοοικονομικής μας επίδοσης.
Συνεχίζουμε τον μετασχηματισμό του Ομίλου, με έμφαση στην ανάπτυξη καθαρών πηγών ενέργειας, την ενίσχυση της ευελιξίας του ενεργειακού μας χαρτοφυλακίου και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων διανομής μέσω στοχευμένων επενδύσεων» δήλωσε ο Γεώργιος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα.
Οικονομικές επιδόσεις
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν σε €2 δισ. από €1,8 δισ., ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €0,45 δισ. από €0,36 δισ.
Ισχυρή χρηματοοικονομική θέση, παρά τις υψηλές επενδύσεις. Ο δείκτης Καθαρό Χρέος/EBITDA διαμορφώθηκε σε 3,2x, αντανακλώντας το υψηλότερο επίπεδο επενδύσεων, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το όριο του 3,5x που έχει θέσει ο Όμιλος ως ανώτατο όριο στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής πολιτικής του, με τον καθαρό δανεισμό να διαμορφώνεται σε €6,5δισ. στις 31.12.2025.
Πρόταση για διανομή μερίσματος €0,60/μετοχή, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με την εταιρική χρήση του 2024. ΤοΔιοικητικό Συμβούλιο προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους €0,60/μετοχή (λαμβάνοντας υπόψη την εξαίρεση των ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία και δεν δικαιούνται μερίσματος).
Προοπτικές για το 2026
Για το 2026, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει τους στόχους που ανακοινώθηκαν στο Capital Markets Day τον Νοέμβριο του 2025, για προσαρμοσμένο EBITDA ύψους €2,4 δισ., προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας €0,7 δισ. και διανομή μερίσματος ύψους €0,80/μετοχή.
Ενισχυμένους ελέγχους για να αποφευχθεί μια νέα μεταναστευτική κρίση ζητούν Δανία και Ιταλία
19:05
Ισραήλ: Πάνω από 12.000 βόμβες στο Ιράν - «Σε 18 ημέρες ρίξαμε όσες θα ρίχναμε σε ένα χρόνο»
18:58
Λευκορωσία: Το Μινσκ απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων
18:51
Μπλόγκερ σταμάτησε να υποστηρίζει τον Πούτιν και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική
18:44