ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θα ξεπεράσει τα 4,5 δισ. ευρώ ο τζίρος των διαδικτυακών αγορών

Θα ξεπεράσει τα 4,5 δισ. ευρώ ο τζίρος των διαδικτυακών αγορών

Έντονα ανοδική εμφανίζεται η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, με το μερίδιο της ηλεκτρονικής κατανάλωσης να έχει αυξηθεί μαζί με την αξία των προϊόντων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) Γιώργο Δουκίδη, συνολικά ο τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών εφέτος εμφανίζεται αυξημένος κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης κατά την οποία ανακοινώθηκε η δυνατότητα καταγραφής, για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο (real time), των μεριδίων αγοράς για τα καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Οι ηλεκτρονικές αγορές όχι μόνο εμφανίζουν έντονη ανθεκτικότητα, αλλά εξακολουθούν να αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση» τόνισε ο Γιώργος Δουκίδης, προσθέτοντας ότι μόνο ο κλάδος του ηλεκτρονικού φαρμακείου εμφανίζει τζίρο σχεδόν 100 εκατ. ευρώ ετησίως, με προοπτική να διπλασιαστεί καθώς από το 2017 θα πωλούνται ηλεκτρονικά και τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ